Τσίπρας: Η Πορτογαλία παράδειγμα για την έξοδο από τα μνημόνια

Τσίπρας: Η Πορτογαλία παράδειγμα για την έξοδο από τα μνημόνια

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέδωσε τα εύσημα στον Πορτογάλο πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους στη Λισαβόνα.

«Δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά επίσης πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά και τα μνημόνια». Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε τα εύσημα στον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, με τον οποίο συναντήθηκε χθες το βράδυ στη Λισαβόνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία όχι μόνο της εξόδου από τα μνημόνια, αλλά και της εφαρμογής κοινωνικά φιλικών πολιτικών αμέσως μετά την έξοδο από αυτά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Πορτογαλία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κ. Κόστα, για να σημειώσει προς τον Πορτογάλο πρωθυπουργό ότι η χώρα του, η Πορτογαλία, «αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας».

«Αμέσως μετά τη δική μας έξοδο (σ.σ. της Ελλάδας) από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε, «και χρειαζόμαστε “παρέα” σε αυτό», έσπευσε να συμπληρώσει ο Αντόνιο Κόστα, επισημαίνοντας έτσι την αναγκαιότητα και τη σημασία των διεθνών συμμαχιών.