Τσίπρας: «Κάνουμε το πρώτο βήμα σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Τσίπρας: «Κάνουμε το πρώτο βήμα σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πρώτα αποτελέσματα που δείχνουν τα exit polls.

Aισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά πριν από τη δημοσιοποίηση των exit poll του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περίπου 40 λεπτά πριν από τη δημοσιοποίηση των exit poll ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «κάνουμε το πρώτο βήμα για αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη».

 

Από την πλευρά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη εκφράζεται αισιοδοξία για τον δεύτερο γύρο και όπως δηλώνουν στενοί συνεργάτες του ο αγώνας θα συνεχιστεί πόρτα – πόρτα μέχρι τον δεύτερο γύρο για τον Δήμο Αθηνών. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη θα κάνει δηλώσεις στις 21.30, στο εκλογικό περίπτερο της Ανοιχτής Πόλης στα Προπύλαια.

Παράλληλα, επικρατεί αισιοδοξία ότι υποψήφιοι που στηρίζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και σε άλλες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους της χώρας, εκτός από την περιφέρεια Αττικής που ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει στην πρωτοκαθεδρία της Ρένας Δούρου.

Κατά την πρώτη ανταλλαγή απόψεων, που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία και στο εκλογικό επιτελείο, εκτιμήθηκε ότι από αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει «χωρίς ανάσα» την ολοκλήρωση της εκλογικής εκστρατείας. Στόχος είναι να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και να αποκτήσει μεγάλη δυναμική το κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό.

Διαβάστε επίσης: 

Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls