Τσίπρας σε συνεργάτες του: «Ξεχάστε τις εκλογές»

Τσίπρας σε συνεργάτες του: «Ξεχάστε τις εκλογές»
Alexis Tsipras (C), leader of Greece's far-left Syriza party, leaves the Presidential palace in Athens November 3, 2014. REUTERS/Yorgos Karahalis (GREECE - Tags: POLITICS) - RTR4CMY6

Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός, ποια είναι τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου και τι εκτιμούν στη ΝΔ.

«Ξεχάστε τις εκλογές. Θα είμαι ο Πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα στις αγορές αλλά και θα τη βγάλει από το Μνημόνιο, πριν η χώρα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε στενούς συνεργάτες του σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να βάλει «φρένο» στην εκλογολογία και μάλιστα είχε κάνει δημόσια τοποθέτηση μετά τον 15γουστο. «Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος τις ζητάει δε, δυο φορές ανόητος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα φθινοπωρινά μέτωπα της Κυβέρνησης αυξάνονται , ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο, οπότε και οι απανωτές φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον, από την έναρξη ήδη της νέας «σεζόν».

Επίσης η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει τη λίστα με τα 15 προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου, πριν περάσει στη δεύτερη αξιολόγηση που θα κρίνει πολλά στο μέτωπο των εργασιακών. Δουλειά θα πιάσει και το οικονομικό επιτελείο που θα κληθεί να χειριστεί το κρίσιμο ζήτημα των εργασιακών με μια σειρά από ανοιχτά θέματα, όπως οι ομαδικές απολύσεις, οι συλλογικές συμβάσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, να μπαίνουν στο τραπέζι και να πιέζουν ακόμα πιο πολύ το Μαξίμου. Επίδικο της δεύτερης αξιολόγησης είναι και η διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Διαβάστε αναλυτικά: Η τακτική του Μαξίμου για το “καυτό” φθινόπωρο

Το Μαξίμου ποντάρει στη στήριξη των «Νότιων» με το βλέμμα σε Ολάντ και Ρέντσι, ενώ στο μέτωπο της οικονομίας.

«Στάχτη στα μάτια τα περί διάψευσης εκλογών»
Στη ΝΔ θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, διακινούν τις σχετικές φήμες, προκειμένου να μετρήσουν αντιδράσεις και να μπορέσουν τελικά, να λάβουν αποφάσεις.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν βλέπει πιθανότητα πρόωρων εκλογών υποστηρίζει ότι Αλέξης Τσίπρας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για πρόωρες εκλογές , προχώρησε σε διάψευση για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτικών του αντιπάλων.

Αναφερόμενος στην οικονομία, δηλώνει ότι θα αργήσουν να φανούν θετικά αποτελέσματα και υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για την ελληνική οικονομία και το καλό του τόπου, αλλά μόνο για την πολιτική του επιβίωση.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, προχώρησε στη διάψευσή τους για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτικών αντιπάλων του. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας, βασιζόμενος στην προσφιλή του τακτική, του «βλέποντας και κάνοντας», θα εκτιμήσει τα πολιτικά δεδομένα αμέσως μετά τις διακοπές και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Κριτήριο για την τελική του απόφαση θα είναι η πορεία του κυβερνητικού έργου, η πρόοδος στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευθεί η δεύτερη υποδόση των 2,8 δισ, η πορεία των εσόδων από την φοροεπιδρομή του φθινοπώρου και το κλίμα των συζητήσεων με τους τροϊκανούς για την αναμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος στη χώρα.

Με δεδομένη την αδυναμία του να διαχειριστεί αυτό το εκρηκτικό μείγμα και τη λαϊκή οργή που θα κλιμακωθεί το αμέσως χρονικό διάστημα, πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να προσφύγει στις κάλπες».