Τσίπρας σε Τσακαλώτο: «Άντε μην τα πάρω»

Τσίπρας σε Τσακαλώτο: «Άντε μην τα πάρω»
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019. Νίκη της ΝΔ, με σημαντική διαφορά και αυτοδυναμία στην επόμενη Βουλή, με τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα, στις εθνικές βουλευτικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα σε όλη τη χώρα. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έντονη λογομαχία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση για διεύρυνση του κόμματος.

Η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία εντάσσοντας μέσα σε αυτό πολλά στελέχη από τον χώρο της κεντροαριστεράς δημιουργεί σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες θέλουν στο τέλος της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, θέλησε να ανοίξει τον κατάλογο των ομιλητών με τον τέως υπουργό Οικονομικών, όμως να παίρνει το λόγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των παρεμβάσεων.

Όμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την απορία του για την ατζέντα της συνεδρίασης, πως δεν είναι προσδιορισμένη για να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων του.

Το λόγο πήρε αμέσως μετά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να τόνισε «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν» πως κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση. Σχετικά με τα προτεινόμενα πρόσωπα φέρεται επίσης να διευκρίνισε πως δεν αποτελούν αντικείμενο της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά δικές του εισηγήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν πάνω στα ζητήματα της ατζέντας που άνοιξε ο ίδιος και αφορούσαν και την επόμενη ημέρα από τις εκλογές, πώς θα κινηθεί το κόμμα αντιπολιτευτικά κλπ.

Οι τοποθετήσεις πολλών στελεχών που ακολούθησαν και τα πολλά και εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που έμπαιναν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται να προκάλεσαν και μια νέα παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει πως η ατζέντα είναι συγκεκριμένη και τέθηκε από τον ίδιο στην εισήγησή του.

Η αναστάτωση και ο θόρυβος μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας και η παρέμβαση ενός βουλευτή πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ακουστεί, «μίλα πιο δυνατά, δεν ακούμε», φέρεται να του είπε, προκάλεσε τον περαιτέρω εκνευρισμό του κ. Τσίπρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε: «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο», συμπληρώνοντας πως υπάρχει ατζέντα και ότι δεν πρέπει να κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν.