Τσίπρας: «Τίποτα δεν μας χαρίστηκε»

Τσίπρας: «Τίποτα δεν μας χαρίστηκε»

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί της χώρας μετά τη λήξη της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Η ελληνική επανάσταση, πνευματικό τέκνο του διαφωτισμού, όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το ελληνικό κράτος, τόνισε στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Σήμερα πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν μετά από αγώνες και όταν έχεις δίκιο πάντα νικάς επισήμανε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «η ελληνική επανάσταση, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού, όρισε το αξιακό πλαίσιο που μας ορίζει να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

Η ημέρα αυτή, συνέχισε μας κάνει «να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στον ελληνικό λαό. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Όταν ο λαός διεκδικεί, είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, όλα μπορεί να τα καταφέρει».

Προκόπης Παυλόπουλος: «Εύχομαι του χρόνου ο λαός μας να ζει κάτω από καλύτερες συνθήκες»

« Η παρέλαση έδειξε ότι η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είναι απλά μία επέτειος. Είναι βίωμα και το μεγάλο μήνυμα της Εθνεγερσίας είναι ο ηρωικός στοχασμός της ελευθερίας», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο Ελληνισμός δίνει ενωμένος τον δικό του αγώνα και στέλνει το μηνυμα, για τις βασικές αξίες, του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης

«Πάνω σ΄αυτές πρέπει να οικοδομήσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Εύχομαι του χρόνου ο λαός μας να ζει κάτω από καλύτερες συνθήκες και μακριά από τον εφιάλτη που τον θίγει βαθύτατα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στα Χανιά

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου από την σπουδάζουσα και μαθητιώσα νεολαία, τμήματα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προσκόπων και παραδοσιακών συλλόγων κορυφώθηκαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ενώ το παρών έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, βουλευτές και το σύνολο των τοπικών φορέων.

Αναφερόμενος στην σημερινή επέτειο ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε:«Πριν 194 χρόνια οι πρόγονοι μας δίδαξαν την Ευρώπη και δίδαξαν τον κόσμο ότι η ελευθερία είναι αξία ανεκτίμητη.

Δίδαξαν ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι υπέρ πάντων και ότι είναι η μόνη στέρεα βάση για τη φιλία μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία μεταξύ των λαών και για τον αλληλοσεβασμό.

Σήμερα καλούμαστε εμείς, να φανούμε αντάξιοι τους, να προτάξουμε, να θέσουμε και πάλι υπέρ πάντων την ελευθερία και την αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, στον κόσμο στην ίδια μας την κοινωνία».

Ο επικεφαλής στο Ποτάμι βουλευτής Χανίων Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Πρέπει να τιμάμε και κυρίως να μελετάμε τους προγόνους μας. Γιατί η τόλμη τους , η σύνεση τους τα σχέδια τους μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη σχέση και με τη δική μας ανάσταση. Ο τόπος, χρειάζεται μια επανάσταση σήμερα, την επανάσταση της λογικής. Έχουμε πολύ μεγάλη δύναμη και πρέπει να βγούμε μπροστά με μεγάλες αλλαγές στη σωστή κατεύθυνση. Και ελπίζω σε αυτό το μεγάλο καινούργιο αγώνα που πρέπει να δώσομε κυρίως για τα παιδιά μας θα είμαστε πολλοί και θα είμαστε ενωμένοι».

Μετά από 6 χρόνια δεν υπήρχαν κάγκελα στο χώρο της παρέλασης ούτε και ζώνη απαγόρευσης κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν οι επίσημοι ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν υπήρχε ούτε εξέδρα για τους τελευταίους. Οι επίσημοι παρακολούθησαν την παρέλαση καθισμένοι σε καρέκλες που είχαν τοποθετήσει στο ίδιο σημείο όπου στηνόταν η εξέδρα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Χανιά άρχισαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ενώ πριν την έναρξη της παρέλασης έγινε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Nα θυμόμαστε ότι η ελευθερία έχει περιεχόμενο ζωής, αξιοπρέπειας, δικαιωμάτων και δημοκρατίας»

«Η επέτειος του 1821 μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία είναι βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά. Mας θυμίζει ότι όσοι αιώνες και αν περάσουν το πάθος για την λευτεριά είναι αυτό που κινητοποιεί και εμψυχώνει τους αγώνες και την επαναστατική δημοκρατική διεκδίκηση», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης.

«Σε μέρες όπως η σημερινή και σε περιόδους όπως η τωρινή είναι ζωτικό να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Nα θυμόμαστε ότι η ελευθερία έχει περιεχόμενο ζωής, αξιοπρέπειας, δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Οτιδήποτε λιγότερο είναι κατώτερο της κληρονομιάς που μας άφησαν εκείνοι που θυσιάστηκαν», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Σήμερα το παρελθόν μας εκπλήσσει με την επικαιρότητα του»

«Σήμερα το παρελθόν μας εκπλήσσει με την επικαιρότητα του», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μάλιστα, ο υπουργός πρόσθεσε: «Για άλλη μία φορά ο Ελληνισμός καλείται να υπηρετήσει, ένα νέου τύπου ελληνικό και Ευρωπαϊκό πατριωτισμό, που υπηρετεί την αξία και την αυταξία και πρέπει να υπηρετεί την αξία και την αυταξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Για μία Ευρώπη των λαών και της πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας, του κοινωνικού και πολιτικού πολιτισμού, για μία Ευρώπη, την οποία όλοι έχουμε οραματιστεί και την οποία όλοι θέλουμε να υπηρετήσουμε στο πλαίσιο αυτών των αξιών».

Μετά το τέλος της παρέλασης, στο μήνυμα του ο υπουργός επισήμανε πως η 25η Μαρτίου είναι ημέρα «συλλογικής μνήμης, για όλους εκείνους που χωρίς δισταγμό, χωρίς σκοπιμότητα, συνειδητά, επέλεξαν ακόμη και με θυσία της ίδιας τους της ζωής, να υπηρετήσουν τις αξίες ,να υπηρετήσουν την ίδια την τιμή και ανυψώσουν στα ύψη την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».