Τσίπρας: «Βόμβα για την κοινωνία το θέμα των πλειστηριασμών»

Τσίπρας: «Βόμβα για την κοινωνία το θέμα των πλειστηριασμών»

«Η λύση δεν θα έρθει ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταθέσει τροπολογία. 

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα των πλειστηριασμών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο δεν λύνεται ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς».

Όπως είπε «χρειάζεται άμεση και ξεκάθαρη λύση» και ανακοίνωσε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί και θα καταθέσει, άμεσα, τροπολογία σχετικά με το θέμα, «ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας».

«Υπάρχει ο κίνδυνος τα “κόκκινα” δάνεια να πέσουν στα χέρια κερδοσκόπων στο εξωτερικό, με τους οποίους δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο σκέλη: πρώτον, παρατείνει την προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 και, δεύτερον, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων που συνήφθησαν μεταξύ Ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών.

Εξάλλου, από το βήμα του συνεδρίου, ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις υγιείς επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας «σε συστράτευση στον αγώνα για τη βήμα προς βήμα ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και για να αναχαιτίσουμε αυτό που λέμε εμείς “ανθρωπιστική κρίση”».