Tutorizon: Παράθυρο στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι

Tutorizon: Παράθυρο στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι

Ο Άγγελος Μουζακίτης μιλά στο FortuneGreece.com για την ελληνική startup που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Cosmote StartUp».

Ανήκετε στην κατηγορία όσων διψούν για γνώση και θέλουν να βελτιώνουν διαρκώς το επίπεδο των σπουδών τους, αλλά δεν έχετε το χρόνο να τρέχετε σε φροντιστήρια; Η λύση έρχεται να δοθεί δια χειρός Tutorizon. Μιλάμε για το κοινωνικό δίκτυο που φέρνει σε επαφή διδάσκοντες και διδασκόμενους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, δίνοντας για παράδειγμα τη δυνατότητα σε έναν Έλληνα να δικτυωθεί και να διδαχθεί πάνω σε ένα αντικείμενο από έναν Κινέζο, έναν Αφρικανό ή και το αντίστροφο.

«Κυνηγάω την ιδέα εδώ και πολλά χρόνια. Ως σύλληψη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καινοτόμα δεδομένου ότι υπάρχει και το e-learning, αλλά  δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη μορφή που λειτουργεί το tutorizon», αναφέρει στο FortuneGreece.com ο ιδρυτής του δικτύου, Άγγελος Μουζακίτης.

Πρακτικά καλύπτονται οι ανάγκες των χρηστών σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Μαθητές Λυκείου, φοιτητές Πανεπιστημίου, αλλά και όσοι θέλουν να μάθουν ξένες γλώσσες δεν έχουν παρά να συνδεθούν στο internet και να εισβάλουν στον κόσμο του Τutοrizon. Το στοιχείο που το καθιστά μοναδικό είναι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πλατφόρμα .com που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των χωρών και να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες όλων των εθνικών εκπαιδευτικών συστημάτων.

Διαβάστε ακόμη: Οι ελληνικές startups που ξεχώρισαν το 2013

Η γέννηση του Tutorizon ήταν απόρροια της δυσαρέσκειας που είχε ο Άγγελος απέναντι στον τρόπο διαφήμισης των εκπαιδευτικών. Ο ίδιος έβλεπε τους καθηγητές να επιστρατεύουν απίθανα μέσα και τρόπους για να βρουν μαθητές και δεν του άρεσε να βλέπει παντού τοιχοκολλημένες αφίσες με προσωπικά δεδομένα. Επιπρόσθετα, σκοπός είναι να σπάσει μέσω του Tutorizon το μονοπώλιο που διατηρούν επί δεκαετίες τα φροντιστήρια ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι η γνώση μπορεί να διακινηθεί και μέσα από την κοινότητα των ίδιων των φοιτητών, όταν οι άριστοι βοηθούν με τις σημειώσεις τους τους λιγότερο καλούς.

Στην αρχή η εφαρμογή βασιζόταν στο προφίλ των καθηγητών που ήταν διαθέσιμοι και ο μαθητής επέλεγε ποιον ήθελε. Πλέον στην εν λόγω πλατφόρμα ο μαθητής κοινοποιεί τις υπηρεσίες που αναζητά από τον διδάσκοντα, το σύστημα φιλτράρει τoν αριθμό των καθηγητών και οι 4-5 πρώτοι καθηγητές που θεωρούν ότι πληρούν τις προδιαγραφές, κάνουν αντίστοιχες προτάσεις στο μαθητή. Τα μαθήματα μπορεί να είναι δωρεάν ή και επί πληρωμή.

Διαβάστε ακόμη: Xorafaki.gr: Επιστροφή στις ρίζες

Το όλο εγχείρημα -που αποτελεί μια επένδυση ιδίων κεφαλαίων- αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν και οι μαθητές θα έχουν μια εικόνα της πορείας τους στο πρώτο τρίμηνο. Πάντως ο Δεκέμβριος «έφυγε» με τους καλύτερους οιωνούς για το 2014, αφού η ομάδα του Tutorizon  είναι μια από τις δέκα ομάδες που θα συμμετάσχουν τελικά στο Cosmote StartUp, το τρίμηνο πρόγραμμα εκκόλαψης και εκπαίδευσης ανθρώπων με νέες, καινοτόμες ιδέες για επιχειρήσεις, το οποίο υποστηρίζεται από την Cosmote.

Όσο για τη συνεργασία, με μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τη χώρα μας, ο Άγγελος δηλώνει εντυπωσιασμένος. «Περίμενα κάτι λιγότερο από αυτό που τελικά μας προσφέρθηκε, τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης, ανθρώπινου δυναμικού και εργασιακών χώρων. Λυπάμαι πολύ που αυτό θα κρατήσει μόνο τρεις μήνες».

Διαβάστε ακόμη: Άμεση επικύρωση εγγράφων μέσω του iMetafrasi.gr