Τζακ Λιου: H Ευρώπη να γίνει πιο ευέλικτη στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος

Τζακ Λιου: H Ευρώπη να γίνει πιο ευέλικτη στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος
U.S. Treasury Secretary Jack Lew speaks at U.S.-China Strategic and Economic Dialogue (S&ED) at the State Department in Washington June 23, 2015. The United States on Tuesday expressed deep concern about state-sponsored cyber theft and stressed the need to keep Asian sea lanes open at the start of annual talks with China, and said the world depended on the ability of the two countries to narrow their differences. REUTERS/Yuri Gripas - RTX1HR38

Σε συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών συζήτησε για την πρόοδο στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου παρότρυνε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να είναι ευέλικτοι στις συνομιλίες με την Ελλάδα για το πώς να μπει σε βιώσιμη τροχιά το ελληνικό χρέος.

Τα σχόλια του Λιου έγιναν σε συναντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) στο Σεντάι της νοτιοανατολικής Ιαπωνίας, όπως ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Λιου συζήτησε επίσης την πρόοδο στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Διαβάστε ακόμη: Συμφωνία στο Eurogroup και εκταμίευση της δόσης «βλέπει» ο Ντάισελμπλουμ