Τζακ Μα: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας είναι το «πιο ανόητο πράγμα στον κόσμο»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Alibaba ασκεί κριτική για άλλη μία φορά στην αμερικανική πολιτική των δασμών και προειδοποιεί για τις συνέπειες.

Ο αμερικανοκινεζικός εμπορικός πόλεμος είναι το «πιο ανόητο πράγμα σε αυτό τον κόσμο», δήλωσε σήμερα ο Τζακ Μα, ο επικεφαλής του ομίλου Alibaba Group Holding.

Οι δύο χώρες έχουν επιβάλει εκατέρωθεν δασμούς σε προϊόντα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει με δασμούς στις υπόλοιπες εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ που ξεπερνούν τα 500 δισεκ. δολάρια εάν δεν επιλυθεί η εμπορική διαμάχη.

Τα σχόλια του Μα έγιναν στην διεθνή έκθεση εξαγωγών της Κίνας CIIE, που πραγματοποιείται στη Σανγκάη.

Το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα, το οποίο ο Τραμπ θεωρεί υπεύθυνο για μια σειρά οικονομικών δεινών, έχει βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και χωρίς αυτό η χώρα θα είχε μεγάλα προβλήματα, πρόσθεσε ο Μα.

Η μεταστροφή της Κίνας σε ένα μοντέλο εισαγωγών θα «είναι ένα τεράστιο βάρος για πολλές επιχειρήσεις, αλλά επίσης θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για πολλούς καταναλωτές», δήλωσε.

Ο Μα είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την καινοτομία, την οποία θα πρέπει να στηρίζει ακόμα και αν απειλεί παλαιά, διαπλεκόμενα συμφέροντα.

«Η άποψή μου είναι ‘Μην ανησυχείτε για την τεχνολογία’», πρόσθεσε ο Μα. «Ο κόσμος που ανησυχεί για την τεχνολογία είναι πρώτον οι μεγάλοι άνθρωποι, δεύτερον η κυβέρνηση και τρίτον οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Τη μισούν και ανησυχούν για αυτήν».

«Ποτέ δεν βλέπω νέους ανθρώπους να ανησυχούν για την τεχνολογία», κατέληξε ο δισεκατομμυριούχος CEO της Alibaba.

Δείτε ακόμη: Η πολιτική Τραμπ «διώχνει» τις αμερικανικές εταιρείες από την Κίνα αλλά δεν τις οδηγεί στις ΗΠΑ