Τζιχαντιστές κατέρριψαν το ρώσικο αεροπλάνο στην Αίγυπτο;

Τζιχαντιστές κατέρριψαν το ρώσικο αεροπλάνο στην Αίγυπτο;
epa05004565 A photograph dated 20 October 2015 and made available on 31 October 2015 showing Russian airline Metrojet Airbus A321 with a tail number of EI-ETJ on an airstrip of Moscow's Domodedovo international airport, outside Moscow, Russia. A Russian plane which went missing in Egypt on 31 October 2015 with 224 aboard has crashed in the Sinai, the Egyptian Civil Aviation Ministry confirmed. The ministry said in a statement that the debris from the plane had been found near the al-Arish airport, in the Sinai Peninsula. The plane was on a flight to St Petersburg, in Russia, reported the Itar-Tass news agency. EPA/TATIANA BELYAKOVA

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν ότι εκείνοι ευθύνονται για τον θάνατο 219 ανθρώπων.

Με ανάρτησή του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.

“Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε 219 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι” ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε “αντίποινα” για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο “πρακτορείο” των τζιχαντιστών.

Οι αρχές της Αιγύπτου δεν βλέπουν κάποια ύποπτη ενέργεια πίσω από την πτώση του αεροσκάφους

O πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ δήλωσε σήμερα ότι είναι αδύνατο να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά ώσπου να ολοκληρωθεί η εξέταση του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους, ωστόσο δεν πιστεύεται ότι υπήρξαν «παράνομες» ενέργειες που να οδήγησαν στη συντριβή του.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός επισήμανε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον σχεδόν μηδαμινές και ότι μια ομάδα Ρώσων ειδικών θα μεταβεί στην Αίγυπτο αργότερα σήμερα.

Η χώρα εξάλλου προετοιμάζεται προκειμένου να υποδεχθεί τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (BEA) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει αύριο στην Αίγυπτο δύο από τους ερευνητές της με τη συνοδεία έξι τεχνικών συμβούλων της Airbus προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα.

Επιπλέον θα μεταβούν στην χώρα δύο ερευνητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γερμανίας (BFU), που θα εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία, και τέσσερις ερευνητές της αντίστοιχης υπηρεσίας της Ρωσίας (MAK), εκ μέρους της χώρας όπου ανήκε η αεροπορική εταιρεία, διευκρίνισε η BEA σε ένα δελτίο τύπου.