Τζο Μπάιντεν και Μανουέλ Μπαρόζο έρχονται στην Αθήνα

Τζο Μπάιντεν και Μανουέλ Μπαρόζο έρχονται στην Αθήνα

Στο Concordia Europe Summit  θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και περισσότεροι από 400 ηγέτες και στελέχη από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Η Concordia, μη κερδοσκοπική οργάνωση που χτίζει συνεργασίες με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, θα υποδεχτεί τον πρώην Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, απoδέκτη του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας από τον Μπαράκ Ομπάμα και επικεφαλής του νέου Κέντρου Διπλωματίας και του Global Engegement στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, Τζο Μπάιντεν, για την εναρκτήρια σύνοδο κορυφής της Concordia Europe στην Αθήνα, στις 6-7 Ιουνίου 2017.

Στη σύνοδο  θα συμμετάσχει ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο μη – Εκτελεστικός πρόεδρος της Goldman Sachs Global και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso.

Ως πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή εκδήλωση, η Διάσκεψη Κορυφής Concordia Europe είναι μια σημαντική συνάντηση που θα συγκεντρώσει περισσότερους από 400 ηγέτες και στελέχη από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

 

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γηραιά ήπειρος όχι μόνο σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις και τη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως είναι η προσφυγική κρίση, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι επενδύσεις που θα ενισχύσουν την επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη.

Οι συνιδρυτές της Concordia, Nicholas Logothetis (Libra Group) και Matthew Swift, δήλωσαν ότι “Η οικοδόμηση ουσιαστικών εταιρικών σχέσεων των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης εντός και γύρω από την Ευρώπη είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η παγκόσμια κοινότητα γενικά παραμένει σταθερή στην επίτευξη των SDG. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα δώσουν την ηγετική τους θέση καθώς θα συναντηθούμε για να εντοπίσουμε λύσεις για μια πιο ευημερούσα Ευρώπη ».