UBS: «Βλέπει» κέρδη 6% και νέα άνοδο στις αγορές – Οι 7 λόγοι για αισιοδοξία

UBS: «Βλέπει» κέρδη 6% και νέα άνοδο στις αγορές – Οι 7 λόγοι για αισιοδοξία
Photo: pixabay.com
Τα σημάδια που διακρίνει ο ελβετικός επενδυτικός οίκος.

Η UBS αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον δείκτη MSCI AC World από τις 800 στις 830 μονάδες, προβλέποντας περαιτέρω κέρδη 6% στα διεθνή χρηματιστήρια έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο ελβετικός επενδυτικός οίκος συνιστά στους πελάτες του να παραμείνουν επενδυμένοι.

Οι αναλυτές της UBS εντοπίζουν επτά κύριους λόγους για αυτή την αισιοδοξία:

  1. Διάθεση για ρίσκο και τεχνικές ενδείξεις: Ο δείκτης Global Risk Appetite της UBS δείχνει μέση απόδοση 10,2% στους επόμενους 12 μήνες.
  2. Επιβράδυνση αύξησης μισθών στις ΗΠΑ: Αναμένεται πτώση των μισθολογικών αυξήσεων στο 3%-3,5% από το 4%-4,5%, υποδηλώνοντας προσωρινό πληθωριστικό σοκ και υποστηρίζοντας τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών.
  3. Θετική αντίδραση στα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία: Η αγορά αντιδρά θετικά σε πιο αδύναμα στοιχεία γρηγορότερα από το αναμενόμενο.
  4. Σχετικά φθηνές μετοχές και τεχνητή νοημοσύνη: Αν η τεχνητή νοημοσύνη αυξήσει την παραγωγικότητα κατά 1% από το 2028, το risk premium των μετοχών θα αυξηθεί στο 4,7%, δίνοντας περαιτέρω περιθώριο ανόδου 6%.
  5. Ευθυγράμμιση εκτιμήσεων και επιδόσεων εταιρειών: Οι αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για τα εταιρικά κέρδη και οι δείκτες PMI ευθυγραμμίζονται, οδηγώντας σε μηνιαίες αποδόσεις 2,9%.
  6. Παρατεταμένη παύση της Fed: Ιστορικά, οι μετοχές σημειώνουν άνοδο 25% κατά τους 12 μήνες μετά από παύση της Fed.
  7. Bull market με αμυντικές μετοχές: Παρότι ασυνήθιστο, η UBS θεωρεί πιθανό ένα bull market με αμυντικές μετοχές να ηγούνται.

Οι αγορές μπορεί να κινηθούν ακόμα υψηλότερα, καθώς οι αναλυτές της UBS παρατηρούν ότι 6 από τις 7 προϋποθέσεις για μια νέα χρηματιστηριακή φούσκα είναι παρούσες. Αν και οι φούσκες συνήθως καταρρέουν με πτώση 80%, το P/E μπορεί να φτάσει από 45X έως 72X, με τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων πάνω από 5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Οι αναλυτές της UBS προειδοποιούν για ασυνήθιστα υψηλά περιθώρια κέρδους, τα οποία μπορεί να μην είναι βιώσιμα.

Παράλληλα, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους τα μακροοικονομικά μοντέλα μπορεί προσωρινά να μην λειτουργούν σωστά, όπως τα επιτόκια, η τεχνολογία και η φορολογία.

Παρόλα αυτά, η UBS πιστεύει ότι αυτοί οι προσωρινοί κίνδυνοι αντισταθμίζονται από τους θετικούς παράγοντες που καθοδηγούν την αναθεωρημένη πρόβλεψή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: