United Airlines: Φθηνότερες θέσεις μόνο στο πίσω μέρος του αεροπλάνου

United Airlines: Φθηνότερες θέσεις μόνο στο πίσω μέρος του αεροπλάνου
epa05905867 (FILE) - A United Airlines customer service representative (L) helps passengers to reschedule their travel plans at O'Hare International Airport in Chicago, Illinois, USA, 01 February 2011 (reissued 13 April 2017). A passenger was forcibly removed from an overbooked plane by airport security on 09 April 2017, sparking criticism about the airline's handling of the situation. EPA/KAMIL KRZACZYNSKI *** Local Caption *** 02560249

Σε μια εποχή που οι διαδικτυακές τουριστικές υπηρεσίες διευκολύνουν την αναζήτηση φθηνών εισιτηρίων, οι αεροπορικές εισάγουν όλο και περισσότερες επιπλέον χρεώσεις.

Τα αεροπορικά ταξίδια έγιναν λίγο πιο δύσκολα για όσους δεν θέλουν να ξοδεύουν πολλά στα εισιτήριά τους. Η United Airlines δήλωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει παραπάνω τους επιβάτες των οικονομικών θέσεων αν θέλουν να κλείνουν θέσεις κοντά στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου.

Η εταιρεία προσφέρει ήδη premium θέσεις με επιπλέον χώρο για τα πόδια και άλλα προνόμια στους επιβάτες των λεγόμενων Economy Plus θέσεων. Αλλά οι νέες χρεώσεις που η United Airlines σχεδιάζει να εισάγει αργότερα μέσα στη χρονιά αφορούν τις κλασικές οικονομικές θέσεις, που βρίσκονται μετά από την Economy Plus, σύμφωνα με δημοσίευμα του USA Today. Το μόνο τους πλεονέκτημα είναι ότι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν πολλή ώρα για να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος.

Σε μια εποχή που οι διαδικτυακές τουριστικές υπηρεσίες όπως η Orbitz και η Travelocity διευκολύνουν την αναζήτηση φθηνότερων εισιτηρίων για τους ταξιδιώτες που δεν θέλουν να ξοδεύουν πολλά στα ταξίδια τους, οι αεροπορικές εταιρείες εισάγουν όλο και περισσότερες χρεώσεις για τις αποσκευές, για το χώρο για τα πόδια, για τα γεύματα και άλλα πλεονεκτήματα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αυτονόητα στα αεροπορικά ταξίδια.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta και η American έχουν εισάγει παρόμοιες χρεώσεις για τις οικονομικές θέσεις κοντά στο μπροστινό μέρος των αεροπλάνων τους. Η United δηλώνει ότι οι επιβάτες των οικονομικών θέσεων που δεν θέλουν να πληρώσουν την πιο πρόσφατη επιβάρυνση μπορούν να εξακολουθήσουν να κάθονται στις μπροστινές θέσεις, αν προλάβουν όσες έμειναν μετά το τσεκ ιν.

Η United προσέλκυσε μια κατακραυγή επικρίσεων πέρυσι όταν αξιωματικοί ασφαλείας αεροδρομίου έδιωξαν βίαια έναν επιβάτη από μια υπερπλήρη πτήση της. Η αεροπορική επίσης προσέθεσε σκύλους σε διαφορετικές πτήσεις από αυτές των αφεντικών τους, και κατηγορήθηκε για το θάνατο ενός κουταβιού που η αεροσυνοδός ανάγκασε έναν επιβάτη να στοιβάξει στον χώρο των αποσκευών πάνω από τα καθίσματα.

Δείτε ακόμη: Καλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου για τέταρτη χρονιά η Singapore Airlines