Νέα μαρτυρία: Η United airlines έχει απειλήσει επιβάτη με χειροπέδες

Νέα μαρτυρία: Η United airlines έχει απειλήσει επιβάτη με χειροπέδες

Τα τελευταία περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται να έχουν χαλάσει τη φήμη της αεροπορικής εταιρείας.

Mια νέα υπόθεση απειλής προς επιβάτη σε πτήση της United ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λίγες μόλις μέρες μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τον άνδρα βγήκε με το ζόρι από το αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας.

Την υπόθεση έφεραν στην επιφάνεια οι Times του Λος Άντζελες και αφορά στον Τζεφ Φιρνς, ο οποίος ταξίδευε στην πρώτη θέση από τη Χαβάη στην Καλιφόρνια και είχε πληρώσει 1.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, οι αεροσυνοδοί τον απείλησαν ότι θα του περάσουν χειροπέδες, αν δεν κατέβαινε από το αεροπλάνο (η πτήση ήταν overbooked), «επειδή την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε κάποιος σπουδαιότερος επιβάτης».

«Μου είπαν ότι είχαν μια λίστα προτεραιότητας και ότι κάποιος ήταν πιο ψηλά από μένα. Καθόμουν στη θέση μου και μου εξήγησαν ότι αν ήταν αναγκασμένοι να το κάνουν, θα μου έβαζαν χειροπέδες» εξήγησε.

Τελικά, ο Φιρνς ταξίδεψε στην οικονομική θέση του αεροπλάνου, αλλά όταν επέστρεψε έγραψε στην United, ζητώντας αποζημίωση. Η επιστολή του απευθυνόταν στον Όσκαρ Μουνιός, διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, τον άνθρωπο που ζήτησε συγγνώμη για το άλλο περιστατικό.

Η United αρνήθηκε να του πληρώσει όλο το εισιτήριο, αλλά τη διαφορά της οικονομικής θέσης από την Πρώτη Θέση, όπως επίσης και να του δώσει πίστωση 500 δολαρίων για την επόμενη κράτησή του.