Το USB ένα «εργαλείο» στα χέρια των χάκερς

Το USB ένα «εργαλείο» στα χέρια των χάκερς

Κωδικός μετατρέπει κάθε συσκευή που συνδέεται με στικάκι USB σε διαδικτυακή πλατφόρμα ικανή να εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις.

 

Ένας ηλεκτρονικός κωδικός ικανός να μετατρέψει κάθε συσκευή που συνδέεται με στικάκι USB σε πλατφόρμα κυβερνοεπιθέσεων κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.

Δύο ερευνητές ειδικευμένοι σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας έγραψαν τον συγκεκριμένο κωδικό και τον δημοσίευσαν στο Ίντερνετ.

Στόχος τους είναι να υποχρεώσουν τις εταιρείες που κατασκευάζουν αντι-ιικά προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και «έξυπνες» φορητές συσκευές να προνοήσουν ώστε να μην είναι δυνατή η εξάπλωση ιών μέσω της χρήσης USB στικς.

Οι δύο ερευνητές είναι ο ‘Ανταμ Κοντίλ και ο Μπράντον Ουίλσον. Σύμφωνα με το BBC, οι δυο τους παρουσίασαν τον κωδικό τους σε συνέδριο σχετικά με το “χάκινγκ”, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ντέρμπι της Μεγάλης Βρετανίας.

«Παρουσιάζουμε δημόσια τον κώδικα γιατί πιστεύουμε ότι πληροφορίες όπως αυτές θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων και του ψηφιακού εγκλήματος.Το κοινό πρέπει να γνωρίζει» δήλωσε ο Μπράντον Ουίλσον.