Βαλερί Τριερβελέρ: «Ευχαριστώ πολύ όσους με στήριξαν»

Βαλερί Τριερβελέρ: «Ευχαριστώ πολύ όσους με στήριξαν»

Η «πρώτη κυρία» θα παραμείνει για ξεκούραση στην προεδρική κατοικία Λα Λαντέρν , κοντά στις Βερσαλλίες.

Η επίσημη σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, Βαλερί Τριερβελέρ, ευχαρίστησε το Σάββατο όσους την στήριξαν τις τελευταίες ημέρες, στο διάστημα που νοσηλευόταν με νευρικό κλονισμό, μετά την αποκάλυψη ότι ο Ολάντ διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.

Η 48χρονη δημοσιογράφος έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter: «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης μέσω του Twitter, με SMS ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με συγκίνησαν πολύ».

Η Τριερβελέρ πήρε εξιτήριο το Σάββατο το απόγευμα από το νοσοκομείο και θα παραμείνει για ξεκούραση στην προεδρική κατοικία Λα Λαντέρν, κοντά στις Βερσαλλίες.

Σύμφωνα με το περιοδικό Paris Match στο οποίο εργάζεται η δημοσιογράφος, ήταν δική της επιλογή να εγκατασταθεί προσωρινά στο Λα Λαντέρν αντί να επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο ή να πάει στο σπίτι όπου συζούσε με τον Ολάντ, στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Διαβάστε ακόμη: O Oλάντ και οι γυναίκες του

Στα ίδια επίπεδα η δημοτικότητα του Ολάντ
Στο μεταξύ , η δημοτικότητα του Ολάντ, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στην Ολλανδία χωρίς τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, παρέμεινε η ίδια έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μετά τις πληροφορίες για μια σχέση του με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.

Το 22% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε τηλεφωνικά το ινστιτούτο IFOP από τις 10 ως τις 18 Ιανουαρίου για λογαριασμό της εφημερίδας «Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς», δήλωσαν ικανοποιημένοι από τον Ολάντ ως πρόεδρο, ποσοστό ίδιο με ένα μήνα νωρίτερα.

Το ποσοστό παρέμεινε το ίδιο πριν και μετά τη συνέντευξη Τύπου για το Νέο Έτος που έδωσε ο Ολάντ την περασμένη Τρίτη, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα. Το IFOP πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση σε δείγμα 1.950 προσώπων ηλκίας 18 ετών και άνω.

Τα ποσοστά δημοτικότητας του σοσιαλιστή ηγέτη έχουν βελτιωθεί ελαφρώς έπειτα από μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου που του έδινε 15%, ποσοστό που αποτελεί μεταπολεμικό ρεκόρ χαμηλής δημοτικότητας Γάλλου προέδρου. Ωστόσο παραμένουν πολύ κάτω απ’ αυτά του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά την ίδια περίοδο της προεδρικής θητείας του, που διήρκεσε από το 2007 ως το 2012.