Βαλς: Μπορεί να βρεθεί σύντομα λύση για την Ελλάδα

Βαλς: Μπορεί να βρεθεί σύντομα λύση για την Ελλάδα
Photo:

«Δεν εργαζόμαστε, σε καμία περίπτωση, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» παραχώρησε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Ο Μανουέλ Βαλς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το «ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ο Γάλλος πρωθυπουργός σημείωσε: «Από την αρχή της κρίσης η Γαλλία αναζητά μια αποδεκτή λύση για όλους. Υπήρξαν πραγματικές πρόοδοι και είμαστε πάντα πεπεισμένοι ότι μπορεί να βρεθεί μια συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν εργαζόμαστε, σε καμία περίπτωση, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Σε ερώτηση για «το κόμμα του Τσίπρα και οι Podemos ανήκουν σε εκείνη που ο ίδιος χαρακτηρίζει “αριστερά του παρελθόντος”», ο Μάνουελ Βαλς υπογράμμισε: «Ο ρόλος του είναι να εφιστά την προσοχή στο να μην γίνονται προεκλογικές υποσχέσεις που δεν μπορούν στη συνέχεια, όταν κανείς κυβερνά, να τηρηθούν. Και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτείται το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική και η απελπισία των λαών».