Βαλς: «Να βοηθήσουμε την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Βαλς: «Να βοηθήσουμε την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Ο Γάλλος πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα πως «οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν να αποτελούν σχέδιο για την Ευρώπη».

«Ο ρόλος της Γαλλίας είναι να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη και να τον βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, όμως την ίδια ώρα, στο πλαίσιο μιας κοινότητας, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των κοινών μας κανονισμών», τόνισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, λίγο πριν από την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν.

«Ο καθένας κατανοεί ότι οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν πλέον να υφίστανται, δε μπορούν πλέον να αποτελούν ένα σχέδιο για την Ένωση», επεσήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης. «Πρέπει να συνεχίσουμε και να πείσουμε ότι οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας, αυτές που υπερασπίζεται ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, είναι απαραίτητες προκειμένου η Ευρώπη να εξέλθει από ένα επίπεδο ισχνής ανάπτυξης και μιας δραματικά αυξημένης ανεργίας» όπως σήμερα, «προκειμένου να μπορέσει να ανασάνει και πάλι», πρόσθεσε ο Βαλς.

«Πρέπει να χαιρετίζουμε, να σεβόμαστε και να κατανοούμε την επιλογή του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πολίτες έχουν σφυροκοπηθεί από την οικονομική κρίση και τη σφοδρότητα των μέτρων λιτότητας που τους επιβλήθηκαν. Κυριαρχικά αποφάσισαν να καταστήσουν την Αριστερά υπεύθυνη» για τη διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε ο Μανουέλ Βαλς.