Βαρύ χτύπημα 4,5 δισ. ευρώ για τη Siemens Energy λόγω… αιολικής ενέργειας

Βαρύ χτύπημα 4,5 δισ. ευρώ για τη Siemens Energy λόγω… αιολικής ενέργειας
epa07978315 (FILE) - Flags with the name logo and slogan of German industrial manufacturing company Siemens AG are seen in the locality of Siemensstadt in Berlin, Germany, 31 October 2018 (reissued 07 November 2019). Siemens released their 4th quarter 21019 results on 07 November 2019, saying their 4th quarter revenue year-over-year was 24.5 billion euro, an increase of eight per cent. Orders were also up four per cent to 24.7 billion euro, for a book-to-bill ratio of 1.01. Siemens said the net income rose to 1.5 billion euro. EPA/KAMIL ZIHNIOGLU *** Local Caption *** 54741376 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι μετοχές υποχωρούσαν έως και 5,1% μετά την αποκάλυψη της ζημίας

Τα προβλήματα με τους στρόβιλους της αναμένεται να προκαλέσουν ζημιά 4,5 δισ. ευρώ στη SiemensΑυτό αποκάλυψε η εταιρεία στην ενημέρωσή της προς τους μετόχους.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 5,1% μετά την αποκάλυψη της ζημίας, η οποία έρχεται μετά από μια σειρά αποτυχιών στην προσπάθεια να ξεπεράσει προβλήματα κατασκευής των στροβίλων της τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα ο τομέας να μην είναι κερδοφόρος για χρόνια.

«Ήταν ένα πολύ απαιτητικό τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. Η εταιρεία εξετάζει τώρα διαφορετικά στοιχεία στις δραστηριότητές της στην αιολική ενέργεια, πρόσθεσε, καθώς τα προβλήματα «καθυστερούν την πορεία μας προς την κερδοφορία» για το τμήμα.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη ενημέρωση από τη Siemens Energy μετά την ανάκληση της ετήσιας καθοδήγησης για τα κέρδη της τον Ιούνιο. Εκείνη την εποχή, οι μετοχές της υποχώρησαν βίαια, αφού η εταιρεία είπε ότι τα τεχνικά προβλήματα με τους χερσαίους στρόβιλους από την ισπανική θυγατρική της Siemens Gamesa θα μπορούσαν να κοστίσουν περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την επίλυση.