Βαρουφάκης: Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη σε παράλληλα νομίσματα

Βαρουφάκης: Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη σε παράλληλα νομίσματα
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis addresses a news conference after a Euro zone finance ministers meeting in Luxembourg, June 18, 2015. REUTERS/Francois Lenoir - RTX1H59C

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι εξετάζεται έκδοση IOU’s ηλεκτρονικής μορφής.

Δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη για έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOU’s) σε ηλεκτρονική μορφή, μετέδωσε στην ηλεκτρονική της μορφή η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Εάν χρειαστεί, θα εκδώσουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU’s όπως έπραξε και η Καλιφόρνια, σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μια βδομάδα».

Η άποψη του υπουργού Οικονομικών εκφράστηκε ως ένα ενδεχόμενο αντίδρασης της ελληνική πολιτείας σε περίπτωση που η ΕΚΤ αποφασίσει να σφίξει ακόμη περισσότερο τον οικονομικό κλοιό και δεν βρεθεί μια λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσαν ότι ήταν μια κουβέντα σε ανύποπτο χρόνο με τον συντάκτη της Telegraph, και «υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει συμφωνία».

Στο άρθρο δεν καθορίζεται πότε έγινε η συγκεκριμένη συνομιλία του υπουργού Οικονομικών με τον δημοσιογράφο που υπογράφει το άρθρο.

Με tweet του, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε τη δική του απάντηση:

Διαβάστε ακόμη: Βαρουφάκης: Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της