Βαρουφάκης: ένα όνομα, πολλά hashtags (pics)

Βαρουφάκης: ένα όνομα, πολλά hashtags (pics)

Ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της μετεκλογικής - κυρίως – εβδομάδας.

Οι αναφορές στο πρόσωπό του αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, απόρροια και των ευφάνταστων hashtags και tweets των χρηστών, που σχολιάζουν με χιούμορ τις πολιτικές εξελίξεις,

Θεαματική άνοδος των αναφορών
Από λίγες δεκάδες αναφορές, στην αρχή του μήνα, μετά την υπουργοποίησή του και την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι αναφορές εκτινάχθηκαν, με την 31/1 οι αναφορές να φτάνουν στο ζενίθ και να πλησιάζουν για πρώτη φορά τις 40.000 (1/1-1/2/15).

diagramma monitor

Οι λέξεις, που αναφέρθηκαν συχνότερα με το όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη είναι οι παρακάτω, με το ρήμα «ψιθύρισε» να πρωταγωνιστεί, στο wordcloud, καθώς οι εικασίες σχετικά με το τι διαμείφθηκε μεταξύ των αντρών κατά τη διάρκεια της βεβιασμένης χειραψίας, δίνουν και παίρνουν.


Συνολικά, οι αναφορές από την 1η Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου, άγγιξαν τις 142.000. Τουλάχιστον οι 99.000 από τις αναφορές για τον Βαρουφάκη έγιναν στο twitter και μάλιστα με την μορφή όχι μόνο σοβαρών ή χιουμοριστικών tweets, αλλά και με διάφορα hashtags (#varoufakis, #litos_vios, #newsnight, #dijsselbloem, #varoufakis_songs, #varoufucker).

Μάλιστα, οι παρακάτω λογαριασμοί, φαίνεται ότι συνέβαλαν καθοριστικά στο πλήθος των αναφορών για τον Βαρουφάκη:

Αύξηση στους followers και για το @YanisVaroufakis

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως οικονομολόγος με καριέρα στο εξωτερικό, είχε έναν ιδιαίτερα δραστήριο λογαριασμό στο twitter και προ των εκλογών. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο άρθρο ‘ Οι top πολιτικοί λογαριασμοί στο twitter’ (23/1/), από άποψη followers ήταν στην κορυφή των ελλήνων πολιτικών, με 122.000 followers. Δέκα μόλις ημέρες μετά, ο λογαριασμός του αριθμεί 179.000 followers, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 47%! Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζεται και στα tweets που έχουν γίνει από/προς και με αναφορές στο account @YanisVaroufakis, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα:

last
Όλα τα στοιχεία έχουν καταγραφεί και αναλυθεί με το Monitor και αφορούν το χρονικό διάστημα 1//-1/2/2015.

Πηγή: monitor.sidebar.gr

Διαβάστε ακόμη: 

V for Varoufakis: Η σελίδα που κάνει θραύση στο Facebook