Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (C) and head negotiator with Greece's lenders Euclid Tsakalotos (L) arrive at Prime Minister Alexis Tsipras' office in Athens, Greece June 28, 2015. Tsipras on Sunday announced a bank holiday and capital controls in Greece after Greeks responded to his surprise call for a referendum on bailout terms by pulling money out of banks. REUTERS/Marko Djurica - RTX1I5Q5

Η θέση της χώρας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη, δήλωσε ο υπουργός Οικονοιμικών στην εφημερίδα Telegraph.

«Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της» διότι «η θέση της χώρας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και αρνούμαστε να διανοηθούμε έξοδο από το ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα Telegraph. Μάλιστα, είπε ο υπουργός, η χώρα ασφαλώς θα σκεφτεί και την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα της δήλωσης του κ. Βαρουφάκη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, είναι το εξής: «Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της. Λαμβάνουμε νομικές συμβουλές και ασφαλώς θα σκεφτούμε την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Οι Συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ, την οποία αρνούμαστε να διανοηθούμε. Η θέση μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη».