Βαρουφάκης: «Ίσως και να ψήφιζα την Μέρκελ αν ήμουν Γερμανός»

Βαρουφάκης: «Ίσως και να ψήφιζα την Μέρκελ αν ήμουν Γερμανός»

Εκστρατεία «δολοφονικού» χαρακτήρα εναντίον του καταγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τη συμπάθειά του εκφράζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για τις πολιτικές της Καγκελαρίου στο μεταναστευτικό σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό «Stern».  Μάλιστα όπως λέει οι αποφάσεις της Μέρκελ τον εντυπωσίασαν. «Ίσως και να ψήφιζα την Μέρκελ αν ήμουν Γερμανός».

Τα λόγια του ωστόσο δεν ήταν το ίδιο… ζεστά για τον υπουργό Οικονομίας και ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Είναι ο χειρότερος πολιτικός που έχω γνωρίσει ποτέ», σημείωσε.

Όσον αφορά στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε, αναφέρει ότι «δεν ήθελε ούτε να μου σφίξει το χέρι» . Αν και έτρεφε ανέκαθεν σεβασμό για τον Γερμανό ομόλογό του, όπως λέει, παραδέχεται ότι ο Σόιμπλε του είχε δείξει την αντιπάθειά του. «Ήμασταν σαν δύο μποξέρ, που αντάλλασσαν μπουνιές και στη συνέχεια αισθανθήκαμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο ».

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ καταγγέλλει επίσης τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και τα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, ήμουν θύμα. Υπήρξε εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Βαρουφάκης σημείωσε ότι δεν τον έχει δει από τον Αύγουστο. «Θα τον αγκάλιαζα αν τον έβλεπα τώρα, αλλά δεν τον ψήφισα».