Βαρουφάκης: O Σόρος πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή μου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «νεοφασιστοειδές τύπου Όρμπαν» τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αποκάλυψε ότι ο Τζορτζ Σόρος ήταν αυτός που ζήτησε να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Σόρος τηλεφώνησε στον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή του τον Ιούλιο του 2015. «Η σχέση μου με τον Σόρος περιορίζεται σε αυτό το τηλεφώνημα», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Ουγγροαμερικανό μεγιστάνα: «έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου σχετικά με τον Τζορτζ Σόρος ο κ Βαρουφάκης είπε ότι πρόκειται για ένα νεοφασιστοειδές που χρησιμοποίησε το όνομα του Σόρος για να πλήξει υπόληψη και την τιμή του.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στην νέα φουρνιά των λαϊκιστών ακροδεξιών πολιτικών, τύπου Όρμπαν, Σαλβίνι κτλ., που, όπως σημείωσε, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες του κατά τη διαπραγμάτευση του α’ εξαμήνου του 2015 και το κόστος που είχε για τη χώρα η περίοδος εκείνη, αλλά και για το αίτημα της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε ότι θα επιθυμούσε όχι μόνο Εξεταστική αλλά και στρατοδικείο «αν τολμούν».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε τέλος ότι θα κατέβει στις εθνικές εκλογές με το Μέρα 25.

Σχετικά άρθρα