Βασιλάκης (Aegean): Μέρισμα στους μετόχους το 2024 – Κλείνει ο κύκλος της πανδημίας

Βασιλάκης (Aegean): Μέρισμα στους μετόχους το 2024 – Κλείνει ο κύκλος της πανδημίας
Για το 2023, ο επικεφαλής της εταιρείας προέβλεψε ότι τα EBITDA θα κυμανθούν από 400 έως 415 εκατ. ευρώ.

Στη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023 πρόκειται να προχωρήσει η Aegean, όπως ανέφερε ο προέδρός της Ευτύχης Βασιλάκης κατά την τηλεδιάσκεψη αναλυτών.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλάκης τόνισε πως το 2023 αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο για την εταιρεία, θα είναι η χρονιά που η Aegean θα αφήσει πίσω της την πανδημία του κορονοϊού. «Με την αγορά των warrants από το ελληνικό Δημόσιο κλείνει οριστικά ο κύκλος της πανδημικής περιόδου. Η εταιρεία έχει ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε ξανά στην αγορά χωρίς βάρη με πλήρη ελευθερία κινήσεων», είπε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε τη χρηματοοικονομική δυναμικότητά μας προς τους μετόχους μας. Στη γενική συνέλευση της επόμενης χρονιάς θα έχουμε την έγκριση για τη διανομή μερίσματος, μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς διανομή κερδών».

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει ορίσει για τις 14 Δεκεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα την έγκριση απόκτησης των warrants .

Πάντως όπως τόνισε ο πρόεδρος της Aegean, πάνω από το 60% των μετόχων της αεροπορικής εταιρείας με επιστολές προς το διοικητικό συμβούλιο δηλώνει ότι προτίθεται να υπερψηφίσει την απόκτηση των Τίτλων Κτήσης Μετοχών.

Τέλος, αναφερόμενος στα EBITDA της εταιρείες προέβλεψε ότι θα κινηθούν στα επίπεδα των 400 με 415 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: