Στα 63,2 δισ. δολάρια οι online πωλήσεις στις ΗΠΑ για την Cyber Week

Στα 63,2 δισ. δολάρια οι online πωλήσεις στις ΗΠΑ για την Cyber Week
Photo: pixabay.com
Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της Black Friday θα φτάσουν τα 9,6 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 5,7% σε σχέση με πέρυσι.

Σημαντική αύξηση στις online αγορές των Αμερικανών καταναλωτών για την περίοδο του φετινού Thanksgiving καταγράφει η Adobe Analytics, «δείχνοντας» σε ισχυρή ζήτηση για δαπάνες ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 63,2 δισεκατομμύρια δολάρια από 1-20 Νοεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω των μεγάλων εκπτώσεων σε κατηγορίες όπως τα ηλεκτρονικά είδη, τα παιχνίδια, τα είδη ένδυσης και οι τηλεοράσεις.

Η Adobe προβλέπει ότι οι αγοραστές θα αγοράσουν επιπλέον 37,2 δισεκατομμύρια δολάρια online από την Ημέρα των Ευχαριστιών έως την επόμενη Δευτέρα, ευρέως γνωστή ως Cyber Monday, μια αύξηση 5,4% σε σχέση με πέρυσι.

«Η προσοχή είναι στραμμένη στον καταναλωτή καθώς πλησιάζουμε στην Cyber Week, δεδομένης μιας περιόδου διακοπών όπου οι αγοραστές αντιμετωπίζουν την αύξηση του κόστους και οι λιανοπωλητές παλεύουν με ένα αβέβαιο περιβάλλον ζήτησης», δήλωσε ο Βίβεκ Πάντια, επικεφαλής αναλυτής της Adobe Digital Insights. «Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει παραμείνει ανθεκτική μέχρι στιγμής λόγω των ισχυρών πρώιμων εκπτώσεων, ενώ οδηγείται επίσης από περισσότερες παρορμητικές αγορές σε κινητές συσκευές και από την αύξηση της χρήσης ευέλικτων μεθόδων πληρωμής».

Ρεκόρ για την Cyber Monday του 2023

Η Adobe προβλέπει ότι η Cyber Monday θα είναι η μεγαλύτερη ημέρα ηλεκτρονικών αγορών της σεζόν, όπως και τα τελευταία χρόνια, με 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις ηλεκτρονικού λιανεμπορίου, μια αύξηση 6,1% από τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών πέρυσι.

Η εταιρεία προβλέπει ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της Black Friday θα φτάσουν τα 9,6 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 5,7% σε σχέση με πέρυσι, και της Ημέρας των Ευχαριστιών τα 5,6 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 5,5%.

Οι εκπτώσεις κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου ήταν ιδιαίτερα υψηλές στα ηλεκτρονικά είδη, με μέγιστο ποσοστό 24% σε σχέση με την τιμή καταλόγου, και στα είδη ένδυσης (21%), στις τηλεοράσεις (19%), στις συσκευές (17%), στα αθλητικά είδη (15%) και στα έπιπλα (13%).

Αυτές οι προσφορές συνέβαλαν στην αύξηση των online πωλήσεων παιχνιδιών κατά 76% σε σύγκριση με την ημερήσια τιμή του Οκτωβρίου 2023, ενώ οι πωλήσεις των ηλεκτρικών συσκευών αυξήθηκαν κατά 30% και των ενδυμάτων κατά 22%, σύμφωνα με την Adobe.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: