Βασίλισσα Ελισάβετ: Θλιβόμαστε για όσα βίωσαν Χάρι και Μέγκαν

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θλιβόμαστε για όσα βίωσαν Χάρι και Μέγκαν
epa06796306 Britiain's Queen Elizabeth II is seeing in a carriage during the Trooping of the Colour, Queen's 92th birthday parade outside Buckingham Palace in London, Britain, 09 June 2018. The annual official Queen's Birthday Parade, more popularly known as Trooping the Color, when the Queen's Color is 'Trooped' in front of Her Majesty and all the Royal Colonels. EPA/STRINGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της εξέδωσαν ανακοίνωση χθες σε απάντηση των κατηγοριών από τη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι.

«Θλίβεται» η  βασίλισσα Ελισάβετ για τα όσα βίωσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, αναφέρεται στην πρώτη επίσημη αντίδραση εκ μέρους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ μετά τη συνέντευξη-«φωτιά» στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και θα διερευνηθεί το ζήτημα που έθεσαν περί φυλετικών διακρίσεων.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της εξέδωσαν ανακοίνωση χθες  σε απάντηση των κατηγοριών από τη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι σύμφωνα με τις οποίες ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο για τον γιο τους, ενώ οι αυλικοί αγνόησαν τις εκκλήσεις της Μέγκαν για βοήθεια όταν αισθανόταν ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

Η ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ εκ μέρους της βασίλισσας, είναι η εξής:

«Ολόκληρη η οικογένεια λυπήθηκε όταν έμαθε σε όλη τους την έκταση, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια ο Χάρι και η Μέγκαν.

Τα ζητήματα που τέθηκαν, ιδιαίτερα εκείνα που σχετίζονται με τον ρατσισμό, προκαλούν ανησυχία. Παρόλο που μπορεί να διαφέρουν οι εκδοχές κάποιων γεγονότων, θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν και θα θιγούν εντός της οικογενείας.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα παραμείνουν πάντοτε πολύ αγαπημένα μέλη της οικογενείας».

 

Σε μια από τις πλέον σοκαριστικές αποκαλύψεις, ο Χάρι και η Μέγκαν περιέγραψαν πώς κάποιος μέσα στο παλάτι τους εξέφρασε την ανησυχία του για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του αγέννητου τότε παιδιού τους, με την Όπρα Γουίνφρεϊ να διευκρινίζει αργότερα ότι ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε ο σύζυγός της ήταν παρόντες σε αυτή τη συζήτηση.

Ωστόσο, η άρνηση του ζεύγους να ονομάσει το βασιλικό μέλος κατά την πολύκροτη τηλεοπτική συνέντευξη αφήνει τα υπόλοιπα ανώτερα βασιλικά μέλη εκτεθειμένα.