Βενιζέλος: «Εθνικό σχέδιο για τη χώρα μέχρι τη ΔΕΘ»

Βενιζέλος: «Εθνικό σχέδιο για τη χώρα μέχρι τη ΔΕΘ»

To ΠΑΣΟΚ επιμένει στην αξιολόγηση προσωπικού για την κινητικότητα, είναι κατηγορηματικά αντίθετο με κάθε ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Τη ΔΕΘ «έδειξε» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ως το καταληκτικό χρονικά σημείο για την ολοκλήρωση της προγραμματικής συμφωνίας της δικομματικής κυβέρνησης.

Αυτή θα έχει τη μορφή “εθνικού σχεδίου για τη χώρα”, όπως ενημέρωσε, σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του Κινήματος που είναι μέλη της κυβέρνησης, σε σύσκεψη που είχαν υπό την προεδρία του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τους βουλευτές του Κινήματος ώστε να τους πληροφορούν για όλα τα θέματα.

Ακόμη, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το θέμα της κινητικότητας, για την οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΠΑΣΟΚ εμμένει στις θέσεις που έχει εκφράσει, δηλαδή ότι θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση προσώπων και δομών με αξιοκρατία, διότι, όπως σημειώνουν, “είναι θέμα Δικαιοσύνης, να πειστούν οι πολίτες ότι δεν είναι απλά μια μνημονιακή υποχρέωση, αλλά μια ανάγκη για την εξυπηρέτηση του πολίτη”.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να πραγματοποιήσει τις προσεχείς ημέρες συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι είτε διοικητές οργανισμών είτε γενικοί γραμματείς και των οποίων οι οργανισμοί και οι γενικές γραμματείες στις οποίες προΐστανται, συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στην αξιολόγηση και την κινητικότητα.

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με κάθε ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ εκφράζει, παράλληλα, έντονες επιφυλάξεις σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κινητικότητας του προσωπικού τους.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του Κινήματος Θάνος Μωραϊτης, με δήλωσή του εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στους πλειστηριασμούς για οφειλές στις Τράπεζες. Είχαν προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, ανάλογες δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Πάρι Κουκουλόπουλου και του Γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα.

Ο κ. Μωραϊτης, στη δήλωσή του, αναφέρει: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική οικογένεια βιώνει τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. Τονίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναφορές τους και να μη δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ζητήσει στη Βουλή την παράταση της νομοθετικής διάταξης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ και για το 2014».

Αναφορικά με το θέμα της συγχώνευσης νοσοκομείων και κινητικότητας του προσωπικού τους, ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας. Παράλληλα τίθενται ορισμένες σημαντικές προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν, ώστε οι όποιες πρωτοβουλίες του κ. Γεωργιάδη να μην έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των νοσηλευόμενων και όσων προσφύγουν στα δημόσια νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας τους.