Βενιζέλος: «Η χώρα βρίσκεται ξανά στο 2010»

Βενιζέλος: «Η χώρα βρίσκεται ξανά στο 2010»

Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί ξανά την ίδια τακτική να ροκανίζει το χρόνο, υποστήριξε o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Έχουμε μπει ξανά σε ένα κλίμα 2010, εν έτει 2016, μεγάλο κατόρθωμα δηλαδή της κυβέρνησης της αντιμνημονιακής, της προοδευτικής, της ετερόκλητης, της ακροδεξιοαριστερής», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη Βήμα FΜ, προσθέτοντας ότι «η διάσταση που πήρε το θέμα σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας, σίγουρα δεν ωφελεί τους Έλληνες πολίτες, την οικονομία, το κλίμα, το οποίο υπάρχει, το οποίο είναι ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας».

Υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας μάς πήγε στα πρόθυρα του πιστωτικού γεγονότος, γιατί η μέθοδος είναι να τρώμε το χρόνο, να κολλάμε τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και μετά να υποχωρούμε κατά κράτος λέγοντας στους πολίτες, κοιτάξτε, αγωνιστήκαμε, αλλά τι να κάνουμε, οι διεθνείς συσχετισμοί είναι αρνητικοί, εμείς όμως το παλέψαμε. Το πάλεψε το παλικάρι αλλά έχασε, βλάπτοντας βαθιά τη χώρα, ενώ οι άλλοι, εμείς οι κακοί, οι γερμανόδουλοι, δεν το παλεύαμε, το παλεύουν αυτοί».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει στη συνομιλία αυτή τίποτα που δεν είναι γνωστό, τίποτα που δεν το ξέρει η κυβέρνηση και τίποτα που δεν θα έπρεπε να το έχει καταλάβει προ πολλού.

Επίσης εκτιμά ότι ως χώρα «έχουμε πάει σε τρισχειρότερη θέση» και εκτίθεται η χώρα σε μία διεθνή συζήτηση, περί του αν είναι μία ασφαλής χώρα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ή μία χώρα στην οποία ο καθένας μπορεί να κάνει υποκλοπές τηλεφωνικές και να τα δημοσιεύουν αυτά μετά τα Wikileaks.

«Εάν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι υπάρχει ένα ντοκουμέντο, έστω στα Wikileaks, το οποίο επιτρέπει να θέσει με σκληρούς όρους κάποια θέματα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτό έπρεπε να γίνει με τρόπο επίσημο, θεσμικό και όχι με δημόσιες ανακοινώσεις, διότι μετά έδωσε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός στην κ. Λαγκάρντ να του απαντήσει με πάρα πολύ αυστηρό και επικριτικό τόνο και να του θέσει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο, το οποίο είναι το πλαίσιο των συζητήσεων, που γίνονται τώρα στο Hilton», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.