VentureFriends: Βασικός επενδυτής στο νέο γύρο χρηματοδότησης της ελληνικής InstaShop

VentureFriends: Βασικός επενδυτής στο νέο γύρο χρηματοδότησης της ελληνικής InstaShop
Photo:

Η εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι έλαβε χρηματοδότηση 750.000 ευρώ.

Επένδυση ύψους 750.000 δολάρια έλαβαν οι δύο Έλληνες ιδρυτές ( Γιάννη Τσιώρη και Ιωάννα Αγγελιδάκη) της startup εταιρείας InstaShop, που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της στο Άμπου Ντάμπι και την ευρύτερη περιοχή.

To 50% του συνολικού γύρου χρηματοδότησης κάλυψε το VentureFriends, ενώ το υπόλοιπο καλύφθηκε από το Jabbar Internet Group. Μάλιστα, ο angel investor ο Απόστολος Αποστολάκης του VF fund είχε αποκαλύψει στο fortungreece.com την επένδυση αυτή.

Το InstaShop είναι μια χρήσιμη εφαρμογή για on demand groceries, μέσω της οποίας ο χρήστης κάνει online τις αγορές του στο supermarket και παραλαμβάνει τα αγαθά στο χώρο του μέσα σε περίπου τριάντα λεπτά.

Η εταιρεία λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2015 και πλέον εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες στο Ντουμπάι.

Η ομάδα του VentureFriends έρχεται να βοηθήσει ικανούς και με διεθνείς φιλοδοξίες ιδρυτές, συνδέοντας τους με χρηματοδότηση, δίνοντας εμπειρία και συνέργειες με άλλες αξιόλογες και δυναμικές εταιρείες στο χώρο του internet.

O Απόστολος Αποστολάκης και η ομάδα του έχουν δρομολογήσει οι εννέα πρώτες επενδύσεις, που θα ξεπεράσουν τα τρία εκατ. ευρώ και αναμένεται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες. Εκτός από την Instashop, άλλες περιπτώσεις είναι η Blueground, η ελληνική startup που δραστηριοποιείται στη διαχείριση, την προώθηση και την τουριστική, κυρίως, αξιοποίηση ακινήτων, αλλά και η Weengs (Weengs.co.uk), που αποτελεί τη νέα προσπάθεια των Αλέξη Χριστοδούλου και Γρηγόρη Ζωντανού.