Βγήκαν τα «μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό – Κείμενο με αιχμές από τους «53»

Η ένταξη δύο «παπανδρεϊκών» στελεχών στην κυβέρνηση κάνει άνω κάτω το κυβερνών κόμμα.

Η ένταξη στην κυβέρνηση δυο «παπανδρεϊκών» στελεχών που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ έχει προκαλέσει γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μέχρι τώρα εσωτερικές συζητήσεις αρχίζουν και βγαίνουν και στα ΜΜΕ με δηλώσεις και επιστολές.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (άλλο ένα στέλεχος με… προϊστορία στο ΠΑΣΟΚ) μιλώντας την Κυριακή (17.02.2019) στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και αναφερόμενος στον Θάνο Μωραϊτη και στις αντιδράσεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο ίδιος». Και πρόσθεσε πως «πριν αποφασίσει ο κ. Μωραΐτης να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τα σκεφτεί αυτά. Εγώ δεν θα το έκανα, φανταστείτε τώρα εγώ να προχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ μιλάω με έντονο τρόπο για αυτό το κόμμα όμως,αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν μιλάω ούτε για απατεώνες ούτε για λωποδύτες».

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο Θάνος Μωραΐτης έδινε… «το Όσκαρ της αποτυχίας, το Όσκαρ του τυχοδιωκτισμού και το Όσκαρ του διχασμού» στην κυβέρνηση και έναν χρόνο αργότερα μιλούσε για «fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο Άγγελος Τόλκας, σε συνέντευξή του τον περασμένο Ιούνιο, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλούσε για «κομματικά μορφώματα» που μόνο στόχο έχουν την εξουσία.

Το ΚΙΝΑΛ πάντως αντέδρασε με οργή χαρακτηρίζοντας τους Μωραΐτη και Τόλκα ως «πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς» που «είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας».

Σε αυτό το κλίμα έρχεται και ένα κείμενο που αναρτήθηκε στο commonality.gr, μια σελίδα όπου «ανεβαίνουν» οι απόψεις των «53+». Το κείμενο αυτό έγραψε ο Παύλος Κλαυδιανός στην «Εποχή».

«Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, κατ΄ αρχάς ως προς αυτό. Ως ενεργά στελέχη με τοποθετήσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τώρα μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης», αναφέρει.

Και συμπληρώνει: «Σε μια στιγμή που δημιουργείται θετικό ρεύμα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανένταχτο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανακόψει δια της διαβολής ότι «το δέλεαρ είναι οι υπουργικές θέσεις», είναι το λιγότερο λάθος να επιλέγονται δύο στελέχη εκ του ΚΙΝΑΛ και να δίνουν έδαφος στην υπονόμευση».

«Η όλη εργασία της πραγματοποίησης συμμαχιών και προσέγγισης της Κεντροαριστεράς (…) θα ήταν σωστό να σχεδιάζεται και παρακολουθείται από υπεύθυνη ομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να γίνεται ευκαιριακά και αποσπασματικά», σημειώνει ο αρθρογράφος, τονίζοντας πως «αυτό είναι δουλειά του κόμματος και όχι της κυβέρνησης».

Γεννηματά: Ναυάγησε η απόπειρα Τσίπρα να λεηλατήσει το ΚΙΝΑΛ

Η προσπάθεια λεηλασίας του Κινήματος Αλλαγής από τον Αλέξη Τσίπρα πέφτει στο κενό, δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις υπουργοποιήσεις των του Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, πρώην υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός κάνει αυτές τις κινήσεις διότι βλέπει τους προοδευτικούς πολίτες να στρέφονται στο ΚΙΝΑΛ και να το στηρίζουν. Τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ είναι αντίθετο σε συντηρητικές πολιτικές, είτε εφαρμόζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε εφαρμόζονται από την Νέα Δημοκρατία.

Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα ότι έχει γίνει ο μεγαλύτερος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να βάλει φρένο στην επιστροφή της δεξιάς.

Σύμμαχοί μας είναι οι προοδευτικοί πολίτες, δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά άρθρα