Victoria’s Secret: Σχεδιάζει το κλείσιμο 20 καταστημάτων φέτος

Victoria’s Secret: Σχεδιάζει το κλείσιμο 20 καταστημάτων φέτος

Έξι καταστήματα έχουν ήδη κλείσει φέτος στη Β. Αμερική, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει τρία. 

Η Victoria’s Secret σχεδιάζει να κλείσει 20 καταστήματα φέτος, καθώς οι πωλήσεις πέφτουν και η εταιρεία βρίσκεται υπό σημαντική πίεση. Ο Stuart Burgdoerfer, CFO της μητρικής της εταιρείας, L Brands, προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση την Πέμπτη σε συνάντησή του με τους επενδυτές.

Έξι καταστήματα έχουν ήδη κλείσει φέτος στη Β. Αμερική, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει τρία. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ποια είναι τα υπόλοιπα καταστήματα που σχεδιάζει να κλείσει. Η L Brands δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2018 την Τετάρτη και οι πωλήσεις της μάρκας Pink, που βρίσκεται στα καταστήματα της Victoria Secret, επίσης εμφάνισαν πτώση κατά 1%.

Η Pink, η οποία ήταν ένα από τα «αστέρια» της εταιρείας, αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό. «Ενώ η διοίκηση αναφέρεται σε αστοχίες όσον αφορά τη μόδα, θεωρούμε ότι υπάρχουν διαρθρωτικά θέματα που σχετίζονται με την μάρκα, ειδικά με την παράλληλη αύξηση κατά 30% στις πωλήσεις της American Eagle», αναφέρει σε σημείωμά του στους επενδυτές ο αναλυτής Randy Konik της Jefferies.

Η CEO της Pink, Denise Landman, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί στο τέλος του χρόνου και θα αντικατασταθεί από την Amy Hauk, την επικεφαλής του merchandising και ανάπτυξης προϊόντων σε μια άλλη μάρκα του ομίλου L Brands, την «Bath & Body Works». Ο Konik, όμως, εμφανίζεται σκεπτικός σχετικά με τη νέα ηγεσία της μάρκας. «Αναρωτιόμαστε κατά πόσο ένα στέλεχος χωρίς εμπειρία σε εταιρεία ρούχων είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει την Pink σε μια περίοδο όπου ζητήματα με το εμπόρευμα και την μάρκα αυτή καθ’ εαυτή χρειάζονται βελτίωση», σημείωσε.

Δείτε ακόμη: Οι… καμπύλες στοίχισαν δουλειές στην Ιρίνα Σέικ