Βίντεο: Άνοιξε η γη και τα κατάπιε!

Βίντεο: Άνοιξε η γη και τα κατάπιε!

Στη Βαλτιμόρη μετά από καταρρακτώδη βροχή υποχώρησε το οδόστρωμα καταπίνοντας αρκετά παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Πολύ μεγάλα ήταν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που σάρωσε το Tri State Area, καθώς σημειώθηκαν πολλές πλημμύρες σπιτιών, δρόμων και υποδομών κατά μήκος του Νιου Τζέρσει, της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ.

Χθες έληξε ο συναγερμός της μετεωρολογικής υπηρεσίας και πλέον οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την θεομηνία, μετρούν τις πληγές τους.  Πλέον οι Αρχές κροούουν το καμπανάκι του κινδύνου καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν νέες πλημμύρες σε περιοχές που ποτάμια και ρέματα έχουν υπερχειλίσει.

Για την Νέα Υόρκη, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να επικοινωνούν με το 311, ενώ οι περισσότερες ζημιές έλαβαν χώρα στο Howard Beach, το Far Rockaway και άλλες περιοχές του Κουήνς.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν και άλλες περιοχές των ΗΠΑ
Κυκλώνα θύμισε στους περισσότερους κατοίκους μεταξύ του Μόμπαιλ στην Αλαμπάμα και της Πενσακόλα στη Φλόριντα, η καταιγίδα που έπληξε την περιοχή. Οι δρόμοι σε πολλές πόλεις μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Τα νερά παρέσυραν ολόκληρα κομμάτια ενός αυτοκινητόδρομου, άνοιξαν τεράστιους κρατήρες με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψους 7,5 μέτρων ένα αυτοκίνητο κι ένα φορτηγό.

Αρκετές γειτονιές βρέθηκαν μέσα σε λίγη ώρα κάτω απ’ τα νερά με τη στάθμη να αγγίζει το ενάμιση μέτρο. Μια 67χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της. Πολλοί κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους,και περίπου 300 απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια σωστικών συνεργείων ενώ ένας άνδρας, που αναζήτησε καταφύγιο σε δένδρο, σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει εδώ και μέρες για τον κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών. Οι παράκτιες περιοχές της Αλαμπάμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ στη Βαλτιμόρη μετά από καταρρακτώδη βροχή υποχώρησε το οδόστρωμα καταπίνοντας αρκετά παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Δείτε το βίντεο: