Βίντεο: Drummer με ρομποτικό χέρι

Βίντεο: Drummer με ρομποτικό χέρι

Ο Τζέισον Μπαρνς νόμιζε πως δεν θα έπαιζε ποτέ ξανά μουσική, ωστόσο, οι επιστήμονες του Georgia Institute of Technology είχαν άλλη γνώμη.

Ο Τζέισον Μπαρνς έχασε το χέρι του σε ένα ατύχημα, αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει τις σπουδές που είχε ξεκινήσει με στόχο να γίνει ένας επαγγελματίας drummer. Στην προσπάθεια αυτή θα τον βοηθήσει το Georgia Institute of Technology, το οποίο σχεδίασε για τον Μπαρνς ένα ρομποτικό χέρι.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το ρομποτικό χέρι μπορεί να χειρίζεται δύο drum sticks, οπότε σε συνδυασμό με το drum stick στο κανονικό του χέρι, ο Τζέισον θα μπορεί να παίζει τρεις διαφορετικούς ρυθμούς παράλληλα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για ένα drummer που παίζει με δύο χέρια.

«O drummer γίνεται πρακτικά ένα cyborg. Το ρομποτικό χέρι έχει τη δική του νοημοσύνη και η πρόκληση είναι ο συντονισμός της ανθρώπινης με την τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο καθηγητής Γκιλ Γουάινμπεργκ που σχεδίασε το ρομποτικό χέρι.

Το ρομποτικό χέρι χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται ηλεκτρομυογραφία, συλλέγοντας ηλεκτρικά σήματα που φτάνουν στο κομμένο άκρο του Μπαρνς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: digi1