Η blueground μπαίνει στις ΗΠΑ και ανοίγει τα χαρτιά της στο Fortune

Η blueground μπαίνει στις ΗΠΑ και ανοίγει τα χαρτιά της στο Fortune

Ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, μιλάει  για το νέο στοίχημα της blueground - Το μοντέλο, οι στόχοι, τα επόμενα βήματα (βίντεο)

Η καθημερινότητα ενός μέσου εταιρικού ταξιδιώτη είναι σήμερα αρκετά διαφορετική σε σχέση με λίγα μόλις χρόνια πριν. Αν έχει ταξιδέψει σε μια πόλη στο εξωτερικό για business, είναι πολύ πιθανό να μην χρησιμοποιεί κάποιο εταιρικό αυτοκίνητο, αλλά υπηρεσίες τύπου Uber ή Beat για τη μετακίνησή του. Επίσης αν πρέπει να μείνει για πολύ καιρό σε έναν προορισμό, δεν θέλει να του ανήκουν πράγματα που αυξάνουν τις ευθύνες του και μειώνουν την ευκολία και την ταχύτητα, βασικά ζητούμενα για τον καθένα στη σημερινή εποχή των γρήγορων αλλαγών.

Παράλληλα για τη διαμονή του, η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να μην επιλέξει κάποιο ξενοδοχείο και όχι μόνο για λόγους κόστους. Οι περισσότεροι νέοι επαγγελματίες δεν αρκούνται πλέον στο να εκτελέσουν τα εργασιακά τους καθήκοντα, αλλά παράλληλα επιδιώκουν να αποκτήσουν εμπειρίες και να ανακαλύψουν τους προορισμούς στους οποίους ταξιδεύουν, αναζητώντας κάτι διαφορετικό και για τη διαμονή τους. Και αν γίνεται σε αυτό να μην έχουν καμία υποχρέωση, ούτε καν τα έπιπλα και τον εξοπλισμό του ακινήτου ακόμα καλύτερα.

Εδώ μπαίνει η blueground, η ελληνική εταιρεία που μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχουσες κατοικίες, τις οποίες στη συνέχεια διαθέτει σε στελέχη επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο βασίζεται πάνω σε τάσεις που είναι παγκόσμιες. Και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας ως εταιρεία» μου αναφέρει ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της blueground. Η συνάντηση μας έγινε σε ένα από τα 350 ακίνητα που διαχειρίζεται η εταιρεία στην Αττική και συγκεκριμένα σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα στην Κηφισιά, στο οποίο έχει βάλει το «χέρι» της για τα καλά η ομάδα της blueground, προχωρώντας στη διαμόρφωση και στον πλήρη εξοπλισμό του.

Το μοντέλο είναι βιώσιμο, όπως δείχνουν και οι αριθμοί. Οι πωλήσεις σε σχέση με το 2016 αναμένεται να τριπλασιαστούν και το 2017 ο κύκλος εργασιών της Blueground εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 13 – 14 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει παρουσία σε Ελλάδα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πλέον και Αμερική, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες. Απασχολεί συνολικά 75 εργαζόμενους, οι 45 από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ ο «στόλος» των ακινήτων της ξεπερνάει πλέον τα 600 στις 4 αγορές.

Η Blueground στον κόσμο_Infographic

«Έχουμε άμεσα επαφές με τις εταιρείες, καθώς οι εταιρικοί πελάτες αποφέρουν το 70% του τζίρου μας. Ενδεικτικά μεγάλοι πελάτες της bluegrοund είναι η Coca Cola, η Ernst & Young, η GlaxoSmithKline, ενώ μας εμπιστεύονται συνολικά πάνω από 40 πολυεθνικές. Πλέον δίνουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση και στο online κανάλι με τις κρατήσεις να αυξάνονται μέσω του site μας, ενώ δουλεύουμε ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο αποκλειστικά για τις εταιρίες, ώστε να διευκολύνουμε τις κρατήσεις τους» αναφέρει ο Αλέξανδρος στο Fortune.

Βασικός στόχος της blueground για τα επόμενα 3 – 4 χρόνια να επεκταθεί σε νέες αγορές στο εξωτερικό και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της με τρόπο που εξασφαλίζει το  καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες της. «Δεν κοιτάμε να πάμε σε άλλους κλάδους αλλά να επεκταθούμε σε νέες αγορές σε αυτό που ήδη κάνουμε, μια διαδικασία που θέλει πολύ χρόνο και δουλειά. Παράλληλα προσπαθούμε να γίνουμε πιο λειτουργικοί και να αυτοματοποιήσουμε τις διαδικασίες, κάτι που μεταφράζεται και σε όφελος για τους πελάτες μας. Διαδικασίες, χρήση τεχνολογίας και νέες αγορές είναι το τρίπτυχο της blueground».

Το μοντέλο έχει ήδη αποδώσει καρπούς, καθώς όπως ο τονίζει ο CEO της εταιρείας, σημειώνει κερδοφορία και στις 4 αγορές που δραστηριοποιείται. Αυτό βλέπουν και οι επενδυτές που έχουν ενισχύσει τη blueground με περισσότερα από 6,9 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα τους το VentureFriends, η Eθνική Τράπεζα μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds, η Endeavor αλλά και το επενδυτικό σχήμα της Jabbar Internet Group με έδρα τη Μ. Ανατολή, που κατάφερε να πουλήσει τη Souq.com στην Amazon του Τζεφ Μπέζος για 600 εκατ. δολάρια. «Όλη στην εταιρεία είμαστε συγκεντρωμένοι και συνεπείς σε αυτό που κάνουμε, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Προσωπικά, παρά τις όποιες δυσκολίες δε σκέφτηκα στιγμή να κάνω πίσω. Κοιτάω μόνο μπροστά και ψάχνω για λύσεις» αναφέρει ο Αλέξανδρος.

Η επέκταση σε νέες αγορές είναι το «κλειδί» στο να προσεγγίσεις διεθνείς επενδυτές. Αυτή την περίοδο στη blueground δεν αναζητούν νέα χρηματοδότηση, αλλά έχουν ως βασικό στόχο το να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν πληρέστερα τη ζήτηση στις νέες αγορές.

Για το νέο στοίχημα που ακούει στο όνομα «Νέα Υόρκη» ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου μιλάει στο Fortune και στην κάμερα της LiveMedia.

Δείτε το βίντεο: