Βίντεο και χειρόγραφες σημειώσεις στη δικογραφία για τον Χριστόδουλο Ξηρό

Βίντεο και χειρόγραφες σημειώσεις στη δικογραφία για τον Χριστόδουλο Ξηρό

Οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας έχει στη διάθεσή του ο ανακριτής, όπου καταγράφεται η Αγγελική. Αύριο απολογούνται οι δύο κατηγορούμενοι.

Της Αντωνίας Ξυνού

Χειρόγραφες σημειώσεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Αναβύσσου, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφει την προσπάθεια της νεαρής Αγγελικής να προμηθευτεί ποσότητα νιτρομεθάνιου, έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρεται χαρακτηριστικά εντός της δικογραφίας υπάρχει βίντεο από κάμερες ασφαλείας τόσο από τα ΚΤΕΛ Κορινθίας την ημέρα όπου εκεί φέρεται να βρισκόταν η νεαρή κοπέλα, όσο και από το κατάστημα, όπου σύμφωνα με καταθέσεις, η Αγγελική επιχείρησε να προμηθευθεί το εύφλεκτο υλικό, λαμβάνοντας σχετικό δελτίο προσφοράς.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται το εξής: «Σε συνέχεια της εξέτασης των υπαλλήλων κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό προερχόμενο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εγκατεστημένες στην εταιρία καταγεγραμμένες το χρονικό διάστημα 11:44 έως 12:14 της 29ης Δεκεμβρίου 2014. Το οπτικοακουστικό υλικό απεστάλη στα εργαστήρια της αστυνομίας προς επεξεργασία και εκτύπωση σχετικών φωτογραφιών».

Επίσης, ανάμεσα στα έγγραφα της δικογραφίας είναι και χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το σπίτι της Αναβύσσου. Μάλιστα, στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι ήταν αυτές οι σημειώσεις που βοήθησαν στον εντοπισμό οχήματος στο Αιγάλεω, το οποίο φέρεται να είχε κλαπεί.

Αρνούνται την εμπλοκή τους οι δύο
Αύριο απολογούνται τελικά ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση Ξηρού, μετά από προθεσμία που έλαβαν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 554χρονος πρώην αστυνομικός Χ.Π., αναμένεται να υποστηρίξει πως δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Μεταξύ άλλων, δεν αποκλείεται να αναφέρει ότι «με τον ποινικό κρατούμενο (σ.σ. κατηγορείται για σχέσεις με γνωστούς ποινικούς έγκλειστους, όπως και με μέλη της ΣΠΦ) είμαστε φίλοι από παλιά καθώς καταγόμαστε από διπλανά χωριά. Όλα όσα ακούγονται είναι σενάρια. Δεν είναι δυνατόν όσοι είναι στη φυλακή μαζί και γνωρίζονται να είναι και μέλη μιας οργάνωσης».

Από την άλλη, ο 37χρονος Αλβανός κατηγορούμενος αναμένεται να αποδεχθεί μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματίας.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα, αναφέρουν ότι θα υποστηρίξει αύριο πως «γνώρισε τον Χρ. Ξηρό στην Α’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού και εκείνος τον βοήθησε να υποβάλλει ως τοξικομανής αίτημα να υπαχθεί στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, κάτι που συνέτεινε στην αποφυλάκισή του». Αυτό, στα ήθη των φυλακών είναι μεγάλη υποχρέωση, θα πει ο 37χρονος, γι’ αυτό όταν του ζήτησε ο Χριστόδουλος να του νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο δεν μπορούσε να του πει όχι. Θα αρνηθεί όμως κάθε οποιαδήποτε περαιτέρω σχέση με την τρομοκρατία ή τα όπλα που βρέθηκαν.

Επίσης, αναμένεται να αναφέρει ότι στο σπίτι της Αναβύσσου «είχα πάει μια δυο φορές μόνο, δεν είχα δει μέσα όπλο, δεν ήξερα για κανένα σχέδιο. Τον Χριστόδουλο τον συνάντησα εκτός σπιτιού και μου έδινε το ενοίκιο. Δεν ξέρω και δεν είδα καμιά γυναίκα».

Αιτία για τη σημερινή προθεσμία των δύο κατηγορούμενων ήταν τελικά η αίτηση που υπέβαλε στο δικαστικό λειτουργό ο πρώην αστυνομικός 54χρονος Χ.Π. Με αυτή ζητά σειρά εγγράφων για να καταδείξει -όπως λέει- ότι δεν γνωρίζει το Χρ. Ξηρό ή μέλη της οργάνωσης «ΣΠΦ», ενώ αρνείται τις κατηγορίες ως ουσιαστικά αβάσιμες, αναληθείς και παντελώς ανυπόστατες.

«Ουδεμία σχέση έχω με όσα μου καταλογίζονται, ενώ για την εις βάρος μου κατηγορία δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο» επισημαίνει και συνεχίζει: «Ουδέποτε υπήρξα συγκρατούμενος τόσο του Χρ. Ξηρού όσο και των μελών της οργάνωσης ΣΠΦ. Τούτο δε, είναι ευχερέστατο να αποδειχθεί με μία βεβαίωση από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, η οποία θα αποδείξει ότι το διάστημα της κρατήσεώς μου (Δεκέμβριος 2013 – Ιούνιο 2014) ουδέποτε κρατήθηκα σε ίδια πτέρυγα με κάποιο από αυτά τα άτομα τα οποία και δεν έχω συναντήσει.

Έτσι, να ζητά να αποσταλούν τα έγγραφα:

– Αποφυλακιστήριο, τόσο εμού όσο και του συγκατηγορούμενού μου Χ. Κ. καθώς από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι ουδέποτε κρατηθήκαμε ταυτοχρόνως.

Βεβαίωση από την οποία να προκύπτει η πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού στην οποία κρατήθηκα και αν στην ίδια πτέρυγα κρατήθηκε κατά τον ίδιο χρόνο τόσο ο Χρ. Ξηρός όσο και κάποιο μέλος της ΣΠΦ».

Η κατάθεση που τον εμπλέκει
Ειδική μνεία κάνει σε κατάθεση αστυνομικού, την οποία θεωρεί ως «το μόνο εις βάρος μου στοιχείο». Τη χαρακτηρίζει «παντελώς έωλη», καθώς στηρίζεται σε εκτιμήσεις οι οποίες «καταρρίπτονται από δημόσια έγγραφα, τα οποία με την παρούσα αιτούμαι να προσκομιστούν αυτεπαγγέλτως στην ανάκριση».

Στην επίμαχη κατάθεση, ο αστυνομικός αναφέρει: «όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της υπηρεσίας μας, τη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο είχε μισθώσει ο Χ. Κ. (Αλβανός κατηγορούμενος) κατ’ εντολή μελών της τρομοκράτικης οργάνωσης “ΣΠΦ” καθώς και ακόμα λοιπών ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, με τους οποίους ο Χ.Κ. είχε γνωριστεί στην Α’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του Χ. Π. (Έλληνας κατηγορούμενος), ο οποίος επίσης βρισκόταν έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα και άλλων άγνωστων ατόμων».

Οι ανωτέρω είναι μέλη της ίδια ομάδας με τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης ΣΠΦ, το Χρ. Ξηρό, την Αγγελική Σπ. και ενεργούσαν με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της προαναφερόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης και άλλων ποινικών κρατουμένων. Για το σκοπό αυτό προέβησαν στην ενοικίαση οικιών με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, προμηθεύτηκαν βαρύ οπλισμό, εκρηκτικές ύλες, προέβησαν δε στην κλοπή οχημάτων, τρία εκ των οποίων έχουν μέχρι στιγμή βρεθεί και κατασχεθεί.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού στην Ανάβυσσο, την 3η Ιανουαρίου 2015, ο Χρ. Π. και ο Χ.Κ. έφυγαν από την Αθήνα και κρύβονται στην ευρύτερη περιοχή του Οιτύλου Μάνης Λακωνίας από όπου κατάγεται ο πρώτος.

Τέλος, στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο στη μονοκατοικία της Αναβύσσου έχει εντοπιστεί ένα τμήμα δαχτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε στην εσωτερική επιφάνεια της πόρτας εισόδου και ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στην εσωτερική επιφάνεια πόρτας τουαλέτας, τα οποία ταυτίζονται με τα αποτυπώματα του κατηγορούμενου Χ.Κ.

Πηγή: News247.gr