Βίντεο: Η πρώτη «έξυπνη» ρακέτα του τένις

Βίντεο: Η πρώτη «έξυπνη» ρακέτα του τένις

Αναλύει τα δεδομένα σας, αποκαλύπτει τις αδυναμίες και σας κάνει καλύτερο παίκτη.

Μια από τις αποκαλύψεις της φετινής έκθεσης CES (Consumer Electronics Show) του Λας Βέγκας ήταν η Babolat Play, η πρώτη πραγματικά «έξυπνη» και ψηφιακά συνδεδεμένη ρακέτα του τένις.

Απευθύνεται εξίσου στους αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν σωστά την εκμάθηση του αθλήματος, αλλά και στους γνώστες και τους επαγγελματίες που θέλουν να τελειοποιήσουν την τεχνική και τα χτυπήματά τους.

Η ρακέτα διαθέτει αισθητήρες σε διάφορα σημεία της και συγκεντρώνει data από κάθε χτύπημα -δύναμη, αντοχή, τεχνική, σημείο επαφής κ.ά.- και τα στέλνει στην εφαρμογή στο κινητό ή το tablet του παίκτη. Από εκεί μπορεί εκείνος να αναλύσει, μόνος ή μαζί με τον προπονητή του, κάθε παράμετρο του παιχνιδιού του, να βρει τις αδυναμίες του και να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του.

Βίντεο: Φορτίστε το iPhone σας ασύρματα και από απόσταση

Σε σχέση με άλλα αθλήματα, όπως το ποδήλατο ή το τρέξιμο, που εκμεταλλεύονται πλήρως τα ψηφιακά εργαλεία για την καταγραφή στοιχείων, το τένις δεν είχε μέχρι τώρα κάτι αντίστοιχο. Τώρα, η εφαρμογή όχι μόνο καταγράφει τα στοιχεία του παιχνιδιού, αλλά είναι σε θέση να απεικονίσει και την πρόοδο του παίκτη στο χρόνο ενώ ο ίδιος μπορεί να «συγκριθεί» με αντίστοιχα στοιχεία φίλων του με την ίδια εφαρμογή ή ακόμα και αστέρων του τένις όπως ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου τη χρήση αυτής της τεχνολογίας σε επίσημους αγώνες.

Δείτε πώς λειτουργεί