Vision Pro: Η Apple παρουσίασε τα γυαλιά… από το μέλλον

Vision Pro: Η Apple παρουσίασε τα γυαλιά… από το μέλλον
epa10675041 A handout photo made available by Apple showing Apple CEO Tim Cook with the Apple Vision Pro during the keynote address for the 2023 Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) on the campus of Apple Park in Cupertino, California, USA, 05 June 2023. EPA/JOE PUGLIESE / APPLE HANDOUT Restricted to Editorial Use Only., Mandatory Apple approval required for any use, including Editorial use, beyond June 5, 2024 HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Apple μόλις αποκάλυψε τη μεγαλύτερη νέα κατηγορία προϊόντων της εδώ και χρόνια και η τιμή της μετοχής της έπεσε.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε σήμερα μετά την πολυδιαφημισμένη κυκλοφορία των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας Vision Pro, του πρώτου σημαντικού νέου προϊόντος της εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Τα ακουστικά παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Και αφού η τιμή της μετοχής έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 184,90 δολαρίων περίπου στη 13:15 μ.μ., υποχώρησε, εγκαταλείποντας τα κέρδη και ολοκληρώνοντας την κανονική συνεδρίαση με πτώση περίπου 1% στα 179,58 δολάρια.

Οι αναλυτές υπολόγισαν ότι το Vision Pro θα είχε τιμή από 2.500 έως 3.000 δολάρια, αλλά το προϊόν είχε υψηλότερη τιμή στα 3.500 δολάρια. Πρόκειται να είναι προς πώληση στις αρχές του 2024 και οι προβλέψεις πωλήσεων κυμαίνονται ευρέως από 150.000 έως 1 εκατομμύριο μονάδες. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η συσκευή θα απευθύνεται αρχικά σε «πρώιμους χρήστες» και προγραμματιστές λογισμικού, με τις μελλοντικές, χαμηλότερες εκδόσεις να κάνουν κλικ στους μέσους καταναλωτές.

Τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με ψηφιακά αντικείμενα που επικαλύπτονται στο περιβάλλον τους, μεταμορφώνοντας την εμπειρία εφαρμογών όπως το FaceTime, την αναζήτηση στον ιστό και τη ροή. Η συσκευή διαθέτει ρυθμίσεις τρισδιάστατων παιχνιδιών και παρακολούθησης ταινιών, καθώς και καθηλωτικούς τρόπους προβολής προσωπικών άλμπουμ βίντεο και φωτογραφιών για να «ζήσετε τις πιο σημαντικές σας αναμνήσεις με έναν εντελώς νέο τρόπο».

Η Apple συνεργάστηκε με τη Disney και την Unity για την κυκλοφορία, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν streaming στο Disney+ και να παίζουν παιχνίδια Unity από την πρώτη μέρα.

Οι αναλυτές προέβλεψαν ότι το προϊόν θα μπορούσε να ωθήσει την Apple κοντά στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τις πωλήσεις του πρώτου έτους. Ο τεχνολογικός γίγαντας άγγιξε προηγουμένως το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του 2022. Η εταιρεία αποτιμάται επί του παρόντος στα 2,82 τρισεκατομμύρια δολάρια και ορισμένοι αναλυτές προέβλεψαν ότι το Vision Pro θα μπορούσε να προσθέσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: