Τα Quest 3 των 500 δολαρίων ήρθαν από τη Meta λίγες ημέρες πριν η Apple λανσάρει το δικό της VR Headset

Τα Quest 3 των 500 δολαρίων ήρθαν από τη Meta λίγες ημέρες πριν η Apple λανσάρει το δικό της VR Headset
A congress attendant visiting the cathedral Notre Dame de Paris with the Meta Oculus Quest 2 headset on a virtual reality tour at the Orange stand during the Mobile World Congress (MWC) the biggest trade show of the sector focused on mobile devices, 5G, IOT, AI and big data, celebrated, on March 3, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Meta λανσάρει ακουστικά αξίας 500 δολαρίων λίγες μέρες πριν από την Apple και η μάχη για την εικονική πραγματικότητα φουντώνει.

Η Meta ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση των ακουστικών μεικτής πραγματικότητας Quest, ως μια εναλλακτική λύση χαμηλότερου κόστους στην πολυαναμενόμενη συσκευή που πρόκειται να παρουσιάσει η Apple σε λίγες μέρες.

Τα νέα Meta Quest 3 θα κοστίζει 500 δολάρια και θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο, ανέφερε η εταιρεία. Η Meta, η οποία κατέχει επίσης το Facebook και το Instagram, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πουλά το μοντέλο Quest 2 σε χαμηλότερη τιμή, 300 δολάρια, για να βοηθήσει «ακόμα περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στη μαγεία του VR».

Η Meta ετοιμάζεται να… τσακωθεί με την Apple στον ακόμα εκκολαπτόμενο κόσμο των ακουστικών μικτής πραγματικότητας, που συνδυάζουν την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα. Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει την πρώτη της είσοδο στην αγορά τη Δευτέρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της, ανέφερε το Bloomberg. Αυτή η συσκευή αναμένεται να είναι πιο ισχυρή από το προϊόν της Meta, αλλά και πολύ πιο ακριβή, με αναμενόμενη τιμή περίπου 3.000 δολάρια.

Η Meta κυριαρχεί επί του παρόντος στην αγορά των ακουστικών VR, τα οποία θεωρεί το κλειδί για το όραμά της για το metaverse – αλληλένδετους διαδικτυακούς κόσμους όπου οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και παίζουν. Δυσκολεύεται ωστόσο να δημιουργήσει γενική αποδοχή των συσκευών της. Μάλιστα μείωσε τις τιμές του μοντέλου Quest Pro νωρίτερα φέτος, αφού η ζήτηση ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: