Vitalik Buterin: Το blockchain Ethereum θα συνεχίσει με ή χωρίς εμένα

Vitalik Buterin: Το blockchain Ethereum θα συνεχίσει με ή χωρίς εμένα
epa06867758 Russian-Canadian programmer Vitalik Buterin, founder and inventor of the Ethereum mining network and software development platform, along with the associated Ether (ETH) cryptocurrency, speaks at a blockchain event in Zug, Switzerland, 06 July 2018. EPA/VALENTIN FLAURAUD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ethereum μπορεί να αναπτυχθεί ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του και αποκάλεσε επίσης τo πρωτόκολλο Proof of Stake πιο αποτελεσματικό, σύμφωνα με τον συνιδρυτή του blockchain, Vitalik Buterin.

Την εβδομάδα που πέρασε (19-25 Δεκεμβρίου) ο Buterin συμμετείχε στο συνέδριο AskVitalikBA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή, όπου μίλησε για την καθιέρωση των κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο.

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με το Ethereum εάν για κάποιον λόγο ο Buterin μπορεί να «εξαφανιστεί», απάντησε ότι το δίκτυο και η κοινότητα είναι ήδη επαρκώς ανεπτυγμένα.

Αυτό το ερώτημα προέκυψε στο πλαίσιο των ψεύτικων ειδήσεων για τον θάνατο του Buterin που εμφανίστηκαν το 2017, οι οποίες προκάλεσαν την πτώση της τιμής του ETH κατά περίπου 30% μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Mute

«Η κοινότητα του Ethereum είναι μεγάλη και ακόμα κι αν για κάποιο λόγο εξαφανιστώ, θα παραμείνει ένα μεγάλο blockchain, είτε μαζί με εμένα ή χωρίς εμένα.

Αλλά δεν πρόκειται να πάω πουθενά» είπε ο Vitalik.

Ο Vitalik σημείωσε τη σημασία της εισαγωγής κρυπτονομισμάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς οι πληθυσμοί τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και της γραφειοκρατίας.

Παντού οπαδοί των cryptos

«Οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων είναι παντού.

Αλλά η διαφορά μεταξύ της Αργεντινής και των πλούσιων χωρών είναι ότι οι άνθρωποι στην Αργεντινή γνωρίζουν καλά ότι τα κρυπτονομίσματα είναι η λύση στα πραγματικά τους προβλήματα ».

Βρήκε επίσης την ευκαιρία να μιλήσει για τα οφέλη της συναινετικής μεθόδου Proof-of-Stake (PoS), αποκαλώντας την πιο ανθεκτική στη λογοκρισία από την Απόδειξη Εργασίας (PoW). Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με βάση τη συναίνεση PoW καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, είναι πολύ πιο εύκολο για τις κυβερνήσεις να εντοπίσουν τους εξορύκτες.

Ο Vitalik είπε ότι ανυπομονεί για τη μετάβαση του Ethereum στο PoS τον επόμενο χρόνο και σημείωσε ότι η επεκτασιμότητα είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους προγραμματιστές.

«Εάν κάποιο πρωτόκολλο γίνει πολύ συγκεντρωτικό, μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αργεντινή, ο Buterin κατάφερε να συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο της Αργεντινής, Mauricio Macri, για να συζητήσουν τον ρόλο του blockchain και των κρυπτονομισμάτων στη διεθνή και εγχώρια πολιτική.