Βίζερ: Με προσύμφωνο για τα μέτρα θα επιστρέψουν οι θεσμοί

Βίζερ: Με προσύμφωνο για τα μέτρα θα επιστρέψουν οι θεσμοί

Συμφωνία τον Μάρτιο βλέπει ο επικεφαλής του Euroworking Group – Αποκλείει κάθε σενάριο για Grexit.

Με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρόεδρος του Euroworking Group ξεκαθαρίζει ότι η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα είναι δυνατή μόνο αν βρεθεί σημείο εκκίνησης για τα μέτρα μετά το 2018. Ακόμα δηλώνει ότι θεωρεί τεχνικά εφικτή μία συμφωνία όχι τη Δευτέρα αλλά στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Ο Τόμας Βίζερ τονίζει ότι το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε τη Δευτέρα είναι η καταγραφή προόδου και ένα σημείο εκκίνησης για τα μέτρα μετά το 2018, καθώς και τα εργασιακά, το οποίο θα επιτρέψει την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί πιθανό ένα Grexit στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τους επόμενους μήνες ως τον Ιούλιο που υπάρχουν μεγάλες λήξεις ομολόγων ο κ. Βιζερ απαντά “Όχι. Είμαι απόλυτος. Οχι», συμπληρώνοντας πως δεν έχει καμία βάση αυτό το σενάριο.

Ο ίδιος προειδοποιεί πως οι καθυστερήσεις οδηγούν τις περισσότερες φορές σε χειρότερη συμφωνία και τονίζει ότι «δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ», ενόψει της λήξης των ομολόγων του Ιουλίου

Μέρκελ και Λαγκάρντ αποφασίζουν για την Ελλάδα;