Βλέπει την πόρτα της εξόδου ο CEO της Siemens

Βλέπει την πόρτα της εξόδου ο CEO της Siemens

Το παρασκήνιο πίσω από την απομάκρυνση του ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας. 

Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται να γίνει στην γερμανική Siemens, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να απομακρύνει τον Λέσερ από τα καθήκοντά του και να αναθέσει την τύχη του κολοσσού στον μέχρι σήμερα οικονομικό διευθυντή, Τζόε Κέζερ, δύο μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές.

Ο Πέτερ Λέσερ φαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν μετά από έξι χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Σε αυτόν πιστώνεται ότι κατάφερε να οδηγήσει τη Siemens με επιτυχία μακριά από το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων που έθεσε τον κολοσσό σε μεγάλη δοκιμασία.Ωστόσο, σε αυτά καθαυτά τα καθήκοντά του έκανε ατυχείς επιλογές όπως η εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Dade Behring με προϊόντα ιατρικής τεχνολογίας ή της ισραηλινής εταιρείας ηλιακής ενέργειας Solel.

Ποιοι βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Ο νέος ισχυρός άνδρας της Siemens λέγεται Τζόε Κέζερ, είναι γέννημα – θρέμμα της εταιρείας και αναμένεται να γίνει ο 15ος επικεφαλής της στα 166 χρόνια ζωής της. Εδώ και μήνες ο Κέζερ προσπαθούσε να περάσει το μήνυμα στον προϊστάμενό του ότι δεν φτάνει η πολιτική λιτότητας για να πάει μπροστά η εταιρεία, αλλά ότι χρειάζεται να δώσει κατευθύνσεις και να εξηγήσει στο προσωπικό πού βρίσκονται οι μελλοντικές αγορές για την ανάπτυξη της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Λέσερ χρεώνεται η καθίζηση των κερδών και η πτώση της μετοχής της Siemens.

Σύμφωνα με την Süddeustsche Zeitung ο Πέτερ Λέσερ αντιδρά στην απόλυσή του και θέτει ως όρο για την αποχώρησή του την απομάκρυνση και του επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου Γκέρχαρντ Γκρόμε, τον οποίο και κατηγορεί ότι υποκίνησε την απόλυσή του. Ωστόσο, μέλη του εποπτικού συμβουλίου δεν δίνουν στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο πολλές πιθανότητες παραμονής στο πόστο του.