Vodafone Hellas: Οι συνεργασίες στο Vodafone TV με Αmazon και HBO και ο στόχος για 200.000 συνδρομητές

Vodafone Hellas: Οι συνεργασίες στο Vodafone TV με Αmazon και HBO και ο στόχος για 200.000 συνδρομητές
Το focus στο περιεχόμενο on demand, το προφίλ του τηλεθεατή και οι στρατηγικές συνεργασίες με HBO και Amazon Prime Video.

Να φτάσει τους 200.000 συνδρομητές στο Vodafone TV έχει θέσει ως στόχο, μέχρι την επόμενη χρονιά, η διοίκηση της Vodafone Ελλάδος, η οποία επενδύει σημαντικά ποσά στην ισχυροποίηση της παρουσίασης στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν πως βλέπουν την τηλεόραση ως αυτόνομο business το οποίο μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια αγορά που στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 40% και στην Ελλάδα τώρα αρχίζει να ανεβαίνει παρουσιάζοντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, ο  τηλεπικοινωνιακός πάροχος κάνει ένα ακόμα βήμα έτσι ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στις σύγχρονες ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών. Υπενθύμισε πως το 2014, όταν η Hellas online πέρασε στα χέρια της Vodafone, στην πλατφόρμα της υπήρχαν μόλις 35.000 συνδρομητές και πως ο αριθμός της σήμερα έχει αυξηθεί στις 120.000.

«Μιλάμε για μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στα προγράμματά μας από σταθερό δίκτυο και φορητές συσκευές» ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης.

Ταινίες και ξένες σειρές κερδίζουν έδαφος

Για την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα θέασης on demand περιεχομένου στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Άρης Γεωργόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδος, τονίζοντας πως στις προτιμήσεις των Ελλήνων τηλεθεατών πρώτες είναι οι ταινίες, ακολουθούν οι σειρές, τα ντοκιμαντέρ, τα αθλητικά και τα παιδικά προγράμματα και πως στο σύνολό τους οι πελάτες παρακολουθούν τουλάχιστον 5 κατηγορίες ταυτόχρονα.

«Έχει αλλάξει ο τρόπος κατανάλωσης περιεχομένου. Σήμερα 7 στους 10 πελάτες επιθυμούν να βλέπουν περιεχόμενο την ώρα που εκείνοι θέλουν και όχι την ώρα που έχει προγραμματιστεί από το μέσο, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρήστης καταγράφει, κατά μέσο όρο, 30 ώρες θέασης on demand το μήνα από τουλάχιστον 2 συσκευές» υπογράμμισε ο κ. Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως θα υπάρχει premium περιεχόμενο για όλους τους πελάτες της Vodafone Ελλάδος, υφιστάμενους και νέους, εντελώς δωρεάν, ανεξαρτήτως δικτύων και τεχνολογιών από 9,40 ευρώ το μήνα.

Στοίχημα αποτελεί για τη διοίκηση της Vodafone Ελλάδος η αποκλειστική συνεργασία με την HBO σε επίπεδο λιανικής παραγωγής, αλλά και με το Amazon Prime Video το οποίο κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας. Στη δεύτερη περίπτωση το περιεχόμενο δεν είναι υποτιτλισμένο ενώ διατίθεται με 5,99 ευρώ το μήνα.

Με τον τρόπο αυτό η Vodafone TV θα περιλαμβάνει πάνω από 2.500 ώρες επιπλέον δωρεάν πρόγραμμα με αρκετές πολυβραβευμένες σειρές όπως Game of Thrones,  Sex and the City, The outsider, Avenue five κ.α. Να σημειωθεί ότι η HBO (Home Box Office), αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης επί αμερικανικού εδάφους, η οποία έχει παρουσιάζει μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές παγκοσμίως, όπως το GOT, The Sopranos, Sex and the City, Girls, Boardwalk Empire, αλλά δημοφιλείς σειρές που διαμόρφωσαν την ιστορία του περιεχομένου ψυχαγωγίας, όπως Westworld, Euphoria, Sharp Objects, The Night Of, True Detective κ.α.

Σε ότι αφορά την πλατφόρμα της Amazon Prime αριθμεί πάνω από 96 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως σε περισσότερες από 200 χώρες, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν 19.000 ώρες προγράμματος.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούν να αγοράσουν την υπηρεσία μας και οι πελάτες άλλων δικτύων με set top box. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια χρηματοδότησης κάποιας δικιάς μας ελληνικής παραγωγής, αλλά σίγουρα είμαστε ανοιχτοί στην παραγωγή ελληνικού περιεχομένου, εφόσον κρίνουμε ότι μας κάνει».

Επιπρόσθετα, η Vodafone λαμβάνοντας υπόψη τα μικρότερης ηλικίας κοινά έχει προνοήσει προσφέροντας εξατομικευμένο παιδικό προφίλ ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Χάρη στο kids mode αποτρέπεται η πρόσβαση σε χρεωστικό περιεχόμενο και έτσι οι γονείς έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ότι τα παιδιά θα βλέπουν προεπιλεγμένα προγράμματα κατάλληλα για την ηλικία τους.

Τέλος αναφορά έγινε στο θέμα της πειρατείας και των πνευματικών δικαιωμάτων με τα στελέχη της Vodafone Ελλάδος να υπογραμμίζουν πως είναι ένα ζήτημα που εξετάζουν σοβαρά, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις χωρών που εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά πειρατείας.