Βολές Λαφαζάνη κατά Παυλόπουλου: Δεν μπορεί να λειτουργεί ως εντολοδόχος του Μαξίμου!

Βολές Λαφαζάνη κατά Παυλόπουλου: Δεν μπορεί να λειτουργεί ως εντολοδόχος του Μαξίμου!

Εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου ζητάει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας - Να γίνει το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητάει ο Μεϊμαράκης.

Συνάντηση είχε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Παρότι είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης και οι δύο έχουν κοινό αντίπαλο τον κ. Τσίπρα, ενώ και οι δύο επιθυμούν περισσότερο χρόνο για την προεκλογική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να γίνει κανονικά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ακόμα και αν κάποιες καρέκλες μείνουν άδειες (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην επισπεύσει ακόμη περισσότερο τις «αυγουστιάτικες εκλογές».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι δυνατόν από την πλευρά του να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επίσπευση. Δεν μπορεί να πάρει απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου. Είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και πρέπει να δώσει χρόνο ώστε να υπάρξει η πληρέστερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τις συνέπειες του μνημονίου. Δεν μπορεί να βάλλει εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, θα είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αν το κάνει. Απευθύνομαι στον ίδιο και τον καλώ να κινηθεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας, ώστε να έχει ο λαός την πληρέστερη ενημέρωση».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε επίσης, ότι καθώς είναι ανοικτή ακόμη η Βουλή, υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει την ακύρωση του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. «Αν η πρότασή μου βρει ανταπόκριση και πρέπει να βρει ανταπόκριση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική για την ανόθευτη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. Δεν πήρα απάντηση από το Μαξίμου. Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, εκτός αν είναι και αυτό στις προδιαγραφές του μνημονίου».

Αναφέρθηκε και στην συνάντησή του με τον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι οι διαφορές των κομμάτων τους είναι αγεφύρωτες, ωστόσο έπρεπε να συναντηθεί μαζί του για να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.