Volkswagen: Επικεντρώνεται αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026

Volkswagen: Επικεντρώνεται αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026

Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως και πέρυσι πούλησε περίπου 10,7 εκατομμύρια οχήματα. 

του Chris Morris

Η Volkswagen, η οποία στρέφει ολοένα και περισσότερο την προσοχή της στα ηλεκτρικά οχήματα, υποστηρίζει ότι θα σταματήσει εντελώς να κατασκευάζει βενζινοκίνητα αυτοκίνητα το 2026.

Ο Michael Jost, ο οποίος είναι επικεφαλής στρατηγικής του κολοσσού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έκανε την ανακοίνωση σε συνέδριο στην έδρα της εταιρείας στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας την Τρίτη. Συγκεκριμένα, είπε ότι «στο έτος 2026 θα παραχθεί για τελευταία φορά προϊόν που θα βασίζεται σε κινητήρα καύσης». Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι παρατηρήσεις του Jost σημαίνουν ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μια τέτοια εξέλιξη θα καταστήσει την εταιρεία άμεσο ανταγωνιστή της Tesla του Elon Musk. Τον περασμένο μήνα, η Volkswagen ανακοίνωσε σχέδια για ένα ηλεκτρικό όχημα που θα διατίθεται σε τιμή 20.000 ευρώ και δήλωσε ότι θα μετατρέψει τρία γερμανικά εργοστάσιά της για να εστιάσει στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Volkswagen είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως και πούλησε περίπου 10,7 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι. Όμως, ένα σκάνδαλο εκπομπών ντίζελ στη θυγατρική της, Audi, το 2015 και η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών την ανάγκασαν να μετατοπίσει την προσοχή της μακριά από τα παραδοσιακά οχήματα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει 50 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά δεν έχει ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού του στόχου. Η παραγωγή ηλεκτρικών Volkswagen θα ξεκινήσει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Μέχρι το 2022, η εταιρεία αναμένει να καταστήσει διαθέσιμα 22 μοντέλα.

Και δεν είναι η μόνη. Και άλλοι γερμανικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν εισέλθει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με έμφαση στα πολυτελή μοντέλα. Το Σεπτέμβριο, η Audi ξεκίνησε την παραγωγή του e-tron και η Mercedes-Benz παρουσίασε το μοντέλο EQC.