Βόμβα Μεντβέντεφ: «Η Τουρκία στηρίζει τον ISIS»

Βόμβα Μεντβέντεφ: «Η Τουρκία στηρίζει τον ISIS»
RUSSIA MEDVEDEV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τον Πούτιν και ο Ρώσος πρωθυπουργός μιλάει για σχέση της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Άγκυρα προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστηρίζοντας πως Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν απροκάλυπτα οικονομικά ενδιαφέροντα στην αγορά πετρελαίου, σημαντικό μερίδιο της οποίας κρατά ο ISIS.

Μία ημέρα μετά το θερμό επεισόδιο, με την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε, πως «κάποιες πράξεις της Τουρκίας ισοδυναμούν με de facto στήριξη του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς, τις πληροφορίες που έχουμε για τις οικονομικές βλέψεις Τούρκων αξιωματούχων, σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου, από πηγές που ελέγχει ο ISIS».

«Οι απρόσεκτες και εγκληματικές ενέργειες των Τουρκικών Αρχών, προκάλεσαν την επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, που δεν μπορούν αν δικαιολογηθούν με κανέναν τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της πρόθεσής τους για προστασία των συνόρων της χώρας», είπε.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει σημαντικές συμφωνίες με την Τουρκία, ενώ θα «μπλοκάρει» τις τουρκικές επιχειρήσεις από τη ρωσική αγορά.