Βόμβες Προβόπουλου για capital controls, τρόικα και φόρους

Βόμβες Προβόπουλου για capital controls, τρόικα και φόρους
Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας , Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Τι αναφέρει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας για την κρίση στην χώρα μας.

Σε εκδήλωση που προηγήθηκε της επίσημης έναρξης του 17ου συνεδρίου της Prodexpo για την αγορά ακινήτων μίλησε ο Γιώργος Προβόπουλος.

Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ άσκησε έντονη κριτική για τους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της κρίσης και κυρίως για την αύξηση της φορολόγησης που ακολουθήθηκε, μετά την εφαρμογή των μνημονίων, επισημαίνοντας ότι μεγάλες ευθύνες έχει και η τρόικα που το δέχθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε υφεσιακές καταστάσεις.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή θα έπρεπε να είχε γίνει, κυρίως, (κατά τα 2/3), μέσω του ελέγχου των δημοσίων δαπανών και κατά 1/3, μέσω των εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι αύξησης της φορολογίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι τα capital controls «θα τα πληρώσει η χώρα μας για πολλά χρόνια» και αναφέρθηκε στη στενότητα των χρηματοδοτήσεων των τραπεζών και στον τομέα των ακινήτων στα επόμενα χρόνια, λόγω των προβλήματων που δημιούργησε η κρίση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.