Βουλή: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σε επίπεδο αρχηγών

Βουλή: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σε επίπεδο αρχηγών
Ο υπουργός Οικονομκών Χρήστος Σταϊκούρας (2Α) και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος (Α) παρίστανται, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022. Ξεκίνησε σήμερα η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής. Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης διεξάγεται, σήμερα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη συζήτηση στα μέσα Ιουλίου στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, όπου και εκεί η αντιπολίτευση δείχνει διάθεση να σηκώσει ιδιαίτερα ψηλά τους τόνους, που δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία, καθώς στο τέλος του μήνα το Κοινοβούλιο θα διακόψει τις εργασίες και είναι πολύ πιθανό να διαλυθεί εντός του Αυγούστου, αν και εφόσον προκηρυχθούν πρόωρες εκλογες.

Στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι στην ομιλία του να κάνει απολογισμό των κοινωνικών πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνησή του την τελευταία τριετία και τα επιτεύγματα που εκτιμά ότι είχαν τα μέτρα τα οποία έλαβε στους τομείς της ανάπτυξης, της ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών, της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισοδημάτων καθώς και της θέσπισης αλλαγών και μεταρρυθμίσεων συνέβαλαν στη θέση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Αν και η συζήτηση γίνεται με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, είναι σίγουρο ότι αναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση για όλα τα θέματα, με φόντο την προεκλογική ατμόσφαιρα. Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη η κυβέρνηση συμπληρώνει τρία χρόνια διακυβέρνησης και μπαίνει στον τέταρτο που έχει προεκλογικό χαρακτήρα, ανεξάρτητα του πότε θα στηθούν οι κάλπες.