«Βουτιά» 60% για το Bitcoin από τις αρχές του έτους

«Βουτιά» 60% για το Bitcoin από τις αρχές του έτους

Την Παρασκευή, άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, υποχωρώντας στα 5.799,62 δολάρια.

Κυριολεκτικά στα «τάρταρα» έχει βρεθεί το Bitcoin, επιβεβαιώνοντας πως οι… καιροί είναι δύσκολοι για τα κρυπτονομίσματα.

Μόλις χθες Παρασκευή, άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, «χάνοντας» και το ψυχολογικό όριο των 6.000 δολαρίων και υποχωρώντας στα 5.799,62 δολάρια.

Από τις αρχές του έτους, μάλιστα, το Bitcoin έχει χάσει το 60% (!) της αξίας του, υπό το βάρος των σοβαρών επιθέσεων που έχουν δεχθεί από χάκερς αρκετά ανταλλακτήρια ανά τον κόσμο, αλλά και καθώς ακόμη προσπαθούν να «χωνέψουν» το νέο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα οι επενδυτές. Να σημειωθεί εδώ πως πριν το «δραματικό» – μέχρι στιγμής – 2018 με τη «βουτιά» του 60%, είχε προηγηθεί μια λαμπρή χρονιά, αφού το 2017 το Bitcoin κατέγραψε άλμα 1.000% (!).

Διαβάστε ακόμη: Θα μπορούσε το Bitcoin να «αγγίξει» τα 700.000 δολάρια και να γίνει ο νέος χρυσός;

«Αυτή τη στιγμή στην αγορά κρυπτονομισμάτων δεν υπάρχουν αγοραστές», σχολιάζει, με νόημα, ο Matthew Newton, αναλυτής της eToro.

«Όταν το Bitcoin υποχωρήσει κι άλλο – και πέσει και κάτω από τα 5.000 δολάρια – τότε θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για αγορές», συστήνει ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz. «Αγοράστε Bitcoin όταν πέσει κάτω από τα 5.000 δολάρια», αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CNBC, ο El-Erian.

Όπως ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει, το Bitcoin έχει φτάσει περισσότερο να διαπραγματεύεται ως εμπόρευμα (commodity) και όχι ως κρυπτονόμισμα.

«Δεν θεωρώ ότι το Bitcoin θα μπορέσει να επιστρέψει στα επίπεδα των 20.000 δολαρίων», προβλέπει, επίσης, ο Mohamed El-Erian.

Διαβάστε ακόμη: Τζακ Μα: Το Bitcoin «είναι πιθανότατα μια φούσκα»