«Βουτιά» έως και 10% για το Bitcoin, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020

«Βουτιά» έως και 10% για το Bitcoin, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020
pexels
Το κρυπτονόμισμα έφτασε στα 20.824 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει έως και 10%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020.

Νέες πιέσεις δέχτηκε την Τρίτη το Bitcoin,με το επενδυτικό κλίμα να διαμρφώνεται στους ρυθμούς της  Ομοσπονδιακής Τράπεζας και της προοπτικής για μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων «ικανές» να καταστείλουν τον πληθωρισμό.

Το κρυπτονόμισμα έφτασε στα 20.824 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει έως και 10%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. Στη συνέχεια μάζεψε μέρος των απωλειών, για να διαπραγματευτεί στα 21.899 δολάρια αργότερα.

Πιέσεις δέχηκαν επίσης και άλλα tokens, από το Ether έως το Avalanche.

«Το κλίμα για τα κρυπτονομίσματα είναι τρομερό καθώς η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης έχει πέσει κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής στην Oanda. Πρόσθεσε ότι μια πτώση κάτω από το επίπεδο των 20.000 δολαρίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ακόμη πιο άσχημη» κίνηση των τιμών.

Καθώς η νομισματική πολιτική γίνεται πιο αυστηρή σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση των πιέσεων των τιμών- στερώντας τη  τη ρευστότητα από τις παγκόσμιες αγορές-, τα κρυπτονομίσματα πέφτουν «θύματα» της φυγής από το ρίσκο.

Παράλληλα, το πάγωμα των αναλήψεων του ανταλλακτηρίου Κελσίου τη Δευτέρα, λόγω «αναταράξεων στην αγορά», ενέτεινε τις ανησυχίες για το άγχος στον τομέα των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού, που ήδη ήταν σε οριακό σημείο μετά την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra/Luna.

Οι traders παρακολουθούν επίσης τη MicroStrategy, της οποίας το μεγάλο στοίχημα στο Bitcoin αποτυγχάνει.

Περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ρευστοποιήθηκαν στις αγορές κρυπτογράφησης τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.